Dünya Çocuklar vaftiz olurken, kilise çöktü! Çok sayıda ölü ve yaralı var, korkunç görüntüler

Çocuklar vaftiz olurken, kilise çöktü! Çok sayıda ölü ve yaralı var, korkunç görüntüler

02.10.2023 - 11:36 | Son Güncellenme:

Meksika'da içinde 100 kişinin bulunduğu bir kilise vaftiz işlemi sırasında bir anda yerle bir oldu. Söz konusu olayda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Meksika'nın 3.5 milyon nüfuslu eyaleti Tamaulipas'da trajik bir gelişme yaşandı. Bölgede vaftiz sırasında bir kilisenin çatısının çökmesi sonucu 10 kişinin öldüğü ve 40 kişinin de yaralandığı bildirildi. O anlar anbean çevrede bulunan güvenlik kamerasına yansıdı. Kızıl Haç kurtarma ekibinden biri konuya ilgili 'Maalesef on kişinin öldüğü doğrulandı' dedi.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Tamaulipas valisi Americo Villarreal, felaket mahallinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ölenlerin beşinin kadın, iki erkek ve üçünün çocuk olduğunu söyledi. Villarreal, kurtarma ekiplerinin bir kadının cesedini enkaz altından çıkarmaya çalıştıklarını ancak kayıpların tamamının bulunmasıyla birlikte ölü sayısının artmasının beklenmediğini ekledi. Vali ayrıca yaralandığını ve 23 kişinin durumunun kritik olduğunu da aktardı.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

PİSKOPOS KONUŞTU

Felaket olduğu esnada Piskopos Jose Armando Alvarez kilisede vaftiz işleminin yapıldığını doğruladı. Alvarez sosyal medyada da "Çocuklarının vaftizini kutlamak için orada bulunan insanların acı kaybından üzüntü duyuyoruz" diye yazdı. Yerel basında çıkan haberlerde düzinelerce kişinin çöken yapının bir kısmını direklerle ayakta tutmaya çalıştığı, diğerlerinin ise hayatta kalanları aramak için enkazın içinden geçtiği görüntüler yer aldı.

Haberin Devamı

ÇÖKME ANI KAMERADA

 Öte yandan Yakındaki bir güvenlik kamerasından alınan bir videoda, kilise binasının toz bulutu içinde kaybolduğu çökme anını gösteriyor gibi görünüyor. Duvarlar dışarı doğru havaya uçmuş gibi görünmüyordu, herhangi bir patlama belirtisi ya da basit yapısal arıza dışında herhangi bir şey de yoktu. Yetkililer ayrıca hayatta kalanlara yardım etmek için sosyal medyada tıbbi ve kurtarma malzemesi çağrıları yapıldı.