Dünya Öldü sanılan Alman turist yaşıyor! Dünya onu Hamas'ın eline düşünce tanıdı

Öldü sanılan Alman turist yaşıyor! Dünya onu Hamas'ın eline düşünce tanıdı

11.10.2023 - 12:22 | Son Güncellenme:

Hamas'ın İsrail'e saldırmasından kısa bir süre sonra esir düşen ve öldü sanılan Alman turistin son durumu belli oldu.

Öldü sanılan Alman turist yaşıyor Dünya onu Hamasın eline düşünce tanıdı

Hamas'ın İsrail'e sızmasından kısa bir süre sonra birçok sivil ve askerin esir olarak Filistin topraklarına götürüldü. Bu görüntülerden en gündem olanlarından biri ise bir kamyonetin arkasında iç çamaşırlarıyla götürülen, bacakları doğal bir pozisyonda olmayan genç bir kadındı. İsminin daha sonra Shani Louk olarak kayıtlara geçeceği Alman vatandaşı kadın, bir müzik festivalindeyken Hamas'ın eline düştü.

Haberin Devamı

'OLUMLU HABERLER BEKLİYORUZ'

Dünya basınının o gün öldüğünü bildirdiği kadın hakkında Hamas'tan bile açıklama geldi. Bir yetkili 'cesedin' İsrail askerine ait olduğunu öne sürdü ancak Louk'un kuzeni Tomasina Weintraub-Louk, ailenin onun kendine özgü bacak dövmelerini ve rastalı saçlarını tanıdığını İngiliz basınına söyledi. Tomasina konuyla ilgili: 'Biz hiçbir şey duymadık. Olumlu haberler bekliyoruz. Kesinlikle kuzenimdi, ailemiz bir kabusun içinde' Shani'ni annesi de sosyal medyadan yaptığı ve kızının fotoğraf ve kimliğini paylaştığı videoda yetkililerden yardım istedi.

Öldü sanılan Alman turist yaşıyor Dünya onu Hamasın eline düşünce tanıdı

260 ÖLÜ

Söz konusu müzik festivaline havadan paramotorlarla saldıran Hamas bölgede en az 260 kişiyi öldürdü. BBC muhabiri Francesca Gillett’in haberine göre insanlar alandan kaçmaya çalıştı, çölün ortasındaki arabalarına ulaşarak hareket etmek istedi ancak festivale gelenlere göre ciplere doluşmuş silahlı militanlar arabalara ateş açıyordu.

Haberin Devamı

Öldü sanılan Alman turist yaşıyor Dünya onu Hamasın eline düşünce tanıdı

ANNESİ DOĞRULADI: YAŞIYOR

Shani Louk'un annesi, kızının hayatta olduğuna dair yetkililerden doğrulama aldığını bildirdi. Annenin İsviçre medyasına bildirdiğine göre Louk, Gazze'de bir hastanede kafa travması geçirdiği için tedavi altına alındı. Annesi bu gelişmenin kendisini rahatlattığını ancak kızının durumunun kritik olduğunu ekledi ve Alman hükümetinden yardım istedi.

Öldü sanılan Alman turist yaşıyor Dünya onu Hamasın eline düşünce tanıdı

ALMAN SAVCILARDAN SORUŞTURMA

Shani'nin kullandığı kredi kartının Pazar günü Gazze Şeridi'ndeki bir mağazada kullanılması hayatta olduğu iddialarını güçlendirirken, Alman savcılar hafta sonu düzenlenen kanlı saldırıların ardından Alman vatandaşlarının kaçırıldığı ve öldürüldüğü şüphesiyle Hamas hakkında soruşturma başlattıklarını duyurdu.