Dünya Tüyler ürperten tehdit sonrası kesik başları bulundu! 'Temizlik başladı'

Tüyler ürperten tehdit sonrası kesik başları bulundu! 'Temizlik başladı'

01.03.2024 - 12:50 | Son Güncellenme:

Kötü şöhretli kartel üyeleri, düşmanları için tüyleri diken diken eden bir tehdit videosu yayınladı. Videoda tetikçilerden birinin 'Temizlik başlıyor' dediği duyulurken, gözdağı mesajını 'yayınlanamayacak kadar vahşi' bir başka video izledi.

Tüyler ürperten tehdit sonrası kesik başları bulundu Temizlik başladı

Meksika'nın en tehlikeli uyuşturucu kartelinin tüyler ürperten 'Temizlik başlıyor' duyurusunun ardından iki insan kafası bulundu. Bu ayın başlarında Jalisco Yeni Nesil Kartelinin (CJNG) tetikçileri Tabasco eyaletinde 'El Gopes' lakabıyla tanınan José Luis Olán adlı adama saldırdı. Olán'ın bölgedeki rakip çete La Barredora'nın lideri olduğu tespit edildi. Yerel basın, adamın biri göğsünden olmak üzere üç kez vurulduğunu ancak hastanede yapılan müdahaleler sayesinde yaşam savaşını kazandığını yazdı.  Olán'ın hastanede doktor tarafından tedavi edildiğini gösteren görüntüler de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tüyler ürperten tehdit sonrası kesik başları bulundu Temizlik başladı

VİDEO YAYINLAYIP GÖZDAĞI VERDİLER

Saldırının ardından, CJNG üyesi olduğu düşünülen kişiler bir video paylaşarak bölgedeki bir hapishanenin müdürünü Olán'ı 'koruduğu' gerekçesiyle tehdit etti. Videoda yanı sıra bölgedeki diğer düşmanlara da gözdağı verildi.

Tetikçilerden birinin şöyle dediği duyuldu:

"Temizlik başlıyor. El Gopes olarak da bilinen José Luis Olán'ı koruyan Villahermosa Hapishanesi sorumlusu Carmen, sizin için geliyoruz."

Tetikçiler, hapishane müdürünün başına 500 bin peso, yanı sıra 'El Gopes'i koruyan her gardiyan için' ise 100 bin peso ödül koydu. 

Tehdit mesajı şu ifadelerle devam etti:

"Hepsi ölecek."

YAYINLANAMAYACAK KADAR VAHŞİ BİR VİDEO

Öte yandan geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir başka videoda ise öyle görüntüler vardı ki, yayınlanamayacak kadar vahşiydi. Videoda iki adamın başlarının kesildiği anlar yer alıyordu. Yerel medya kuruluşları, faillerin CJNG üyeleri ve kurbanların ise La Barredora'dan olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Aynı zaman aralığında Tabasco'nun Chontalpa bölgesinde iki insanın kesilmiş kafası bulundu. Yetkililer henüz kurbanların kimliklerini açıklamadı. Kan donduran keşfin videoyla bağlantılı olup olmadığı ise henüz net değil. 
İlk kurbandan geriye kalanlar, 24 Şubat Cumartesi sabahı erken saatlerde kesik başın bırakıldığı kasaba sakinleri tarafından keşfedildi. İkinci kurbanın kesilmiş başı ise, sürücüler tarafından yol kenarında fark edildi ve polise bildirildi.