Dünya Üzerine gaz yağı döküp ateşe verdi! Baba-oğulun tüyler ürperten ödev kavgası

Üzerine gaz yağı döküp ateşe verdi! Baba-oğulun tüyler ürperten ödev kavgası

23.09.2022 - 06:59 | Son Güncellenme:

Ne okula gitmeyi seviyor ne de ödevlerini yapıyordu. Babası durumun farkındaydı. Sık sık aralarında ödev kavgası yaşanıyordu. İstediği tek şey arkadaşlarının yanına gidip uçurtma uçurmaktı. Pencereden dışarıyı izlerken cesaretini topladı ve annesiyle kavga eden babasından dışarı çıkmak için izin istedi. İşte ne olduysa o zaman oldu. Oğlunun ısrarları karşısında çılgına dönen adam ailesine dehşeti yaşattı.

Üzerine gaz yağı döküp ateşe verdi Baba-oğulun tüyler ürperten ödev kavgası

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Masanın başına oturdu, çantasındaki defterleri tek tek çıkardı. Yapması gereken birçok ödev vardı ve henüz hiçbirine başlamamıştı. O anda istediği tek şey arkadaşlarının yanına gidip uçurtma uçurmaktı. Pencereden dışarıyı izlerken cesaretini topladı ve annesiyle kavga eden babasından dışarı çıkmak için izin istedi. Arkadaşlarının yanına gitmek istediğini söyleyen çocuğa babasının tepkisi sert oldu. Oğlunun ısrarları karşısında çılgına dönen adamın yaşatacağı tüyler ürperten aile trajedisi kolay kolay hafızalardan silinmeyecekti.

Haberin Devamı

Üzerine gaz yağı döküp ateşe verdi Baba-oğulun tüyler ürperten ödev kavgası

OĞLU VE KOCASININ HER KAVGASINDA ARADA KALDI

Pakistan'ın Karaçi şehrinde yaşıyorlardı. Annesi ve babasıyla şehrin kalabalık bir gecekondu mahallesinde hayatta kalma savaşı veriyorlardı. Annesi çalışmıyordu. Ailenin tüm yükü baba Nazir Khan'ın omuzlarındaydı. Shaheer Khan henüz 12 yaşındaydı ve ergenliğe yeni adım atmıştı. Ne okula gitmeyi ne de ders çalışmayı seviyordu. Tam da bu sebepten ötürü sert bir mizaca sahip olan babasıyla sık sık tartışıyorlardı. Oğlunun tembellik yapmasını istemeyen baba, ders çalışmayan oğlu üzerinde büyük bir baskı kurmuştu.

Nazir Khan, oğlunun kendisi gibi eğitimsiz biri olmasını istemiyordu. Oğluna yakıştırdığı şey başarılı bir iş insanı olması, geçim sıkıntısı çekmemesi hatta kendilerine yardım etmesiydi. Oğlu tembellik yaptıkça mizacı gereği daha da agresifleşiyor, baba ve oğul arasındaki tartışmaların ortasında kalan anne Shazia Khan ise her kavgada endişe dolu gözlerle ikili arasında bir köprü kurmak için yoğun çaba gösteriyordu. Anne Shazia Khan, 12 yıl boyunca ikiliyi sakinleştirmeyi başarmıştı. Ancak 14 Eylül 2022 günü işler hiç de beklediği gibi gitmeyecekti.

Haberin Devamı

KONTROLSÜZ TEPKİLERİNDEN ÇOK KORKUYORDU

O gün babası izinliydi ve evdeydi. Anne ve babası arasında kahvaltıda başlayan tartışma, öğleden sonra kapıdan içeri adımını attığında hâlâ devam ediyordu. Evdeki sesleri henüz eve gelmeden duymaya başlamıştı. Okuldan çıktığı gibi doğruca eve yürümüş ama yolda arkadaşları ona sıcak eylül gününde uçurtma uçurmaya gideceklerini söylemişti. Gönlü arkadaşlarının yanına gidip uçurtma uçurmaktan yanaydı. Fakat bunun için öncelikle anne ve babasından izin almalıydı.

Babasının o gün evde olduğunu bildiği için eve vakit kaybetmeden dönmeliydi. Aksi takdirde babası öfke patlaması yaşayabilir, bir kez daha Khan ailesinde ancak anne Shazia Khan'ın engelleyebileceği türden bir kavga çıkabilirdi. Üstelik kahvaltıda esnasında yaşanan sert kavga hâlâ aklındaydı. Babasının kontrolsüz tepkilerinden çok korkuyordu. Arkadaşına sadece gülümseyip evin yolunu tutan 12 yaşındaki çocuk, bir daha hiçbir zaman uçurtma uçuramayacağının henüz farkında değildi.

Üzerine gaz yağı döküp ateşe verdi Baba-oğulun tüyler ürperten ödev kavgası

ÖFKE NÖBETİ GEÇİRDİ

Eve gider gitmez kendini tuvalete attı. Anne ve babasının tartışmaları televizyondan çıkan sesleri bastırmak üzereydi. Sakince elini ve yüzünü yıktı. Sonra odasına geçip üstünü değiştirdi, çantasıyla birlikte salona yürüdü. Sessizce salondaki masanın başına geçen Shaheer Khan, anne ve babası arasındaki gerilimin sona ermesini bekledi. Bu esnada çantasındaki defter ve kitapları masaya dizdi. Kulağı anne ve babasındaydı. Birkaç dakikalık sessizlikten sonra anne mutfağa geçti. Pencereden dışarıyı izlerken cesaretini topladı ve babasının yanına gitti.

Haberin Devamı

Babasına arkadaşlarının yanına gitmek istediğini söyleyen çocuk hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Saatler boyunca eşiyle gerginlik yaşayan Khan, oğlunun yine ödevlerini yapmayıp sokakta arkadaşlarıyla gezmek istemesi karşısında öfke nöbeti geçirdi. Oğluna hakaretler savuran adam artık kontrolden çıkmıştı. Kanepenin etrafındaki eşyaları deviren Khan, hızlı hareketlerle odadan çıktı. Evde seslerin yükselmesine alışkın olan anne durumun ciddiyetinin farkında değildi ve sessizce mutfaktaki sandalyede oturmaya devam ediyordu. 12 yaşındaki Shaheer Khan, sakinliğini korumaya çalışarak babasının odaya dönmesini bekledi. Shaheer Khan, babasının yaratacağı dehşetin boyutlarını hesap edememişti.

ACI DOLU FERYATLARI EVİ İNLETİYORDU

Odaya öfkeyle dönen baba Nazir Khan, bir yandan hakaretler ediyor diğer yandan oğlunun üzerine gaz yağı serpiyordu. 12 yaşındaki çocuk babasının ne yaptığını henüz anlayamamış, babasının öfkeli hareketleri yüzünden tedirgin olup annesine seslenmişti. Ancak anne Shazia Khan, oğlunun çığlıkları karşısında salona dönmek için geç kalmıştı. Baba Nazir Khan, üzerine gaz yağı döktüğü oğlunun karşısında elinde bir çakmakla dikiliyordu. Gördüğü manzara karşısında şoke olan kadın, kocasına müdahale etmek istedi ancak her şey için artık çok geçti.

Haberin Devamı

Öfke patlaması yaşayan kocası, elindeki çakmakla üzerine gaz yağı dökülmüş oğlunu ateşe verdi. Shaheer Khan'ın vücudu alev alev yanıyor, acı dolu feryatları evi inletiyordu. Oğlunun ateşler içinde yandığını gören anne Shazia Khan, yangını söndürmek için yatak odasına koştu ve bir battaniyeyi hızlıca oğlunun üzerine örttü. Fakat kadın saniyelerle yarışıyordu. Salondan yatak odasına koştuğu anda bile oğlunun vücudu ciddi şekilde yaralanmıştı. Eşi oğlunu kurtmaya çalışırken cani baba Nazir Khan ise donakalmış bir halde ayakta olan biteni izliyordu. Büyük bir aile trajedisinin mimarı olduğunu idrak etmeye çalışıyordu.

Üzerine gaz yağı döküp ateşe verdi Baba-oğulun tüyler ürperten ödev kavgası

'DERS VERMEK İSTEDİM' DEDİ

12 yaşındaki Shaheer Khan, komşuların yardımıyla hızlıca hastaneye kaldırıldı. İki gün boyunca yaşam savaşı verdi ancak vücudundaki yaralar yüzünden derisi ağır yanıklarla kaplanmıştı. Feci olaydan iki gün sonra hayata gözlerini yumdu Shaheer Khan. Güçlükle ayakta duran anne Shazia Khan hastanede perişandı. Polis hızlıca baba Nazir Khan'ı gözaltına almıştı. Baba Khan, suçunu itiraf etti.

Ödev yapmayan oğluna bir ders vermek istediğini ve onu korkutmak istediğini söyledi. Tartışığı oğlunun kendisine ters cevaplar verdiğini ve bu yüzden çileden çıktığını söyleyen baba hapishaneye gönderildi. Ülkeyi ayağa kaldıran olayla ilgili konuşan acılı anne Shazia Khan, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına gözyaşlarıyla oğlu için savaşacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak davada baba Nazir Khan'ın ömür boyu hapis cezası alması bekleniyor.