Dünya Yaptıkları doktorları şoke etti! Ölümcül müdahale...

Yaptıkları doktorları şoke etti! Ölümcül müdahale...

03.02.2022 - 06:55 | Son Güncellenme:

Marvel kahramanı Red Skull'a benzemek için kafasına boynuz taktırıp burnunu kestiren de var Kylie Jenner'a benzemek için dudağını vakumlayıp üst dudaklarını yapıştıranlar da... Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu, bu tür uygulamalar için, "Hayati tehlikelere sebep olabilir" uyarısında bulundu.

Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Henry Rodriguez, Marvel'ın kötü kahramanı Red Skull'a benzemek için kafasına boynuz taktırıp binlerce dolar harcadı. Sadece bununla da kalmadı onlarca kez bıçak altına yattı. Bir dövme sanatçısı olan Rodriguez, çocukluğundan beri süper kahramanlara ilgi duyuyordu. Verdiği bir röportajda bu tutkusunu, "Marvel evrenine her zaman yakın bir ilgi duydum. Kendimi küçüklüğümden beri gerçekten hayranı olduğum bu harika çizgi roman karakterine dönüştürmek istedim" şeklinde anlattı.

Haberin Devamı

30 BİN STERLİN HARCADI

Ve bu tutkusunun peşinden gitmek için burnunu kestirdi ve kafasına boynuzlar sokuldu. Venezuelalı baba ve dövme sanatçısı bütün bu işlemler ve vücut modifikasyonu için tam 30 bin sterlin harcadı. Sadece bununla kalmadı Kaptan Amerika çizgi romanlarındaki kurgusal Nazi süpervizörü gibi görünmek amacıyla yüzüne dövme yaptırdı.

Yaptıkları doktorları şoke etti Ölümcül müdahale...

'KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BERİ...'

Henry şu anki mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: "Şimdi olduğum kişi olmaya karar verdim ve kendimi daha iyi hissediyorum. En önemli şey bu. Kendimi küçüklüğümden beri gerçekten hayran olduğum bu harika çizgi roman karakterine dönüştürmek istedim.”

Yaptıkları doktorları şoke etti Ölümcül müdahale...

GÖZLERİNE SİYAH DÖVME YAPTIRDI

Henry, tüm prosedürlerden önce yolculuğunu detaylandıran, kendisi ile ilgili çeşitli fotoğrafları Instagram'a yükledi. 42 yaşındayken gözlerine siyah dövme yaptırdı ve kafasına, yanaklarına ve kaşlarına implantlar yerleştirildi. Ayrıca burnunun bir kısmının alınması ve kulak memelerinin kesilmesi için ağrılı bir ameliyat geçirdi.

Haberin Devamı

'KARAKTER VE BENİM ARAMDA BENZERLİKLER VAR'

Bütün bu aşamaları Henry, "Karakter ve tavır açısından bu karakterle benim aramda benzerlikler olduğunu hissediyorum. Fiziksel görünümüne gelince, bu eşsiz şekli, dışa dönük kişiliği ve benzersizliği her zaman ilgimi çekmişti" diyerek açıkladı.

130 SAATTEN FAZLA SÜRDÜ

Sadece bununla kalmadı yıllar içinde kendisini ikonik Red Skull'dan farklı kılmak için birkaç vücut dönüşümü daha ekledi. Cerrahına göre Henry, vücut modifikasyonlarından geçmeden önce birçok fiziksel ve psikolojik testten geçti. Tüm çalışmalarının tamamlanması 130 saatten fazla sürdü.

Yaptıkları doktorları şoke etti Ölümcül müdahale...

DİLİNE ÇATALLI BİR GÖRÜNÜM VERDİ

Henry, "İlk dönüşümüm göz dövmesiydi. Bundan sonra cildimin altına iki implant yaptırdım. Aşamalar halinde yapılması gereken bir süreç olduğu için yaklaşık iki yıl sürdü. Alnımın orta kısmındaki implant ilkiydi. Daha sonra kaşlarıma ve son olarak da yanaklarıma implant yaptırdım. Sonra burun amputasyonuna  (kesilmesine) devam ettik ve kulaklarımın şeklini değiştirdik" dedi. Ayrıca Henry diline çatallı bir görünüm verdi ve gelecekte daha fazla operasyon geçirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

'DERİNİN PARÇALANMASINA SEBEP OLABİLİR'

Peki Henry Rodriguez'i gelecekte hangi tehlikeler bekliyor? Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu bu tür estetik ameliyatlarının sağlığa oldukça büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Bu tür estetik operasyonlarında söz konusu kişinin yapısını taklit etmek amacıyla vücuda bazı protezler takıldığı söyleyen Prof. Dr. Karacaoğlu, bu protezlere implant dendiğini, slikonların milyonlarca insana uygulandığını, diş için de birçok implantın kullanıldığını ekledi. Bu tür implantlarda herhangi bir problemin olmadığına vurgu yapan Karacaoğlu, "İnsanın normal anatomik yapısında bulunmayan herhangi bir uzvun implant üretilerek yapılmaya çalışılması çok sakıncalı" diye konuştu. Bu gibi implantları alın altına yerleştirmek gibi eylemlerin ciddi zararlar verebileceğini söyleyen Karacaoğlu, bu zararlara; "Enfeksiyon oluşturabilir üzerindeki derinin parçalanmasına yol açabilir" diyerek örnek verdi.

Haberin Devamı

'GÖZÜNÜ KAYBEDEBİLİR'

Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu oluşabilecek risklerin yalnızca bunlarla sınırlı kalmadığına da dikkat çekti. Karacaoğlu, "Boynuz gibi bir yapının deri ile kemik arasına implant olarak yerleştirilmesi, zaman içerisinde normalde kemik üzerinden beslenen derinin beslenememesine ve bu derinin daha sonra açığa çıkmasına sebep olur. Böylece altındaki implantın dışarı çıkmasına ve buradan vücuda enfeksiyonların girmesine, enfeksiyon girdikten sonra tüm vücuda yayılmasına yol açabilir. Bunlar hayatı tehdit edebilecek şekilde ciddi enfeksiyonlara ya da yakınındaki bir organın kaybına sebep olabilir. Örneğin Henry Rodriguez örneğinde olduğu gibi hemen alna yapılmış bir implantın komşuluğundaki gözün kaybolmasına kadar gidebilecek ciddi enfeksiyonlara yol açabilir" diye konuştu.

Yaptıkları doktorları şoke etti Ölümcül müdahale...

'İNSANLAR, DUDAKLARINDAN OLABİLİRLER'

İnsanların benzemek istediği kişi sayısı yalnızca Marvel'ın kötü kahramanı Red Skull'la sınırlı değil! Milyonlarca takipçisi olan Kylie Jenner'a benzemek için sosyal medya kullanan pek çok genç dudaklarını bir pet şişe ile vakumlayarak, üst dudaklarını yapıştırıyor. Bu işlemle ilgili Prof. Dr. Ercan Karacaoğlu, implantlara göre daha az zarar verebileceğini fakat uzun süre dudaklar vakumlanırsa anatomik yapıyı bozabileceğini ve bölgede bazı arızalara sebep olabileceğini söyledi. "Dudaklarda ciddi kontür kayıplarına yol açabilir" diyen Karacaoğlu, dudağın daha güzel ve dolgun gözükmesi için yapılan bu eylem sonucunda var olan dudağın da tamamıyla elden çıkabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Karacaoğlu, "Sonuçta ortaya çıkacak olan manzara anatomik ve estetik olarak kabul edilecek bir manzara olmayabilir. Eğer bu işlem kısa bir süre içinde yapılıyorsa Henry Rodriguez örneğinde olduğu kadar zararlı olmaz ama eğer uzun süreli yapılıyorsa ciddi problem oluşturabilir" diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Yaptıkları doktorları şoke etti Ölümcül müdahale...

'DOKU BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMASINA SEBEP OLABİLİR'

Gençlerin yaptıkları yalnızca bunlarla da sınırlı kalmıyor. Çatallarla, kaşıklarla ve bıçaklarla her gün düzenli olarak çene altını sivriltmeye çalışan gençler var. Peki bu işlemlerle istenilen görüntü elde edilebilir mi ve bu ne kadar sağlıklı? Ercan Karacaoğlu bu soruya "Bu tür işlemlerle istediğiniz görüntüyü oluşturamazsınız" diyerek cevap verdi. Bu tür uygulamaların, normal deri dokusunun çatal gibi ciddi bir materyale uzun süre maruz kalmasından dolayı ciddi yaralara yol açabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Karacaoğlu, "O yaralar doku bütünlüğünün bozulmasına yol açabilir, yaralara yol açabilir orada çok ciddi ve kalıcı izler bırakabilir. Bunlar da istenmeyecek, bilindiğinde baştan daha yapılmayacak olduğunu düşündüğüm yanlış uygulamalar" diye konuştu.