Dünya Yeni salgın kapıda! Tek ısırığı 26 insanı öldüren canlıyı yemek diye yiyorlar

Yeni salgın kapıda! Tek ısırığı 26 insanı öldüren canlıyı yemek diye yiyorlar

27.01.2023 - 11:38 | Son Güncellenme:

Kovid-19'un ortaya çıktığı Çin'den ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak bir restoranda yemek diye sipariş edilen canlı dünya gündemine bomba gibi düştü.

Yeni salgın kapıda Tek ısırığı 26 insanı öldüren canlıyı yemek diye yiyorlar

Sık sık yedikleri garip yiyeceklerle gündeme gelen Çin'de 2020 yılının başında yarasalar sebebiyle Kovid-19 patlak verdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemide 100 milyondan fazla insan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Eleştirilerin odağı olan ülkeden yine ilginç bir haber geldi. Söz konusu haber dünya basınında gündem olurken aynı zamanda tepki de çekti.

TEK ISIRIĞI 26 İNSANI ÖLDÜRÜYOR

İngiliz basınına yansıyan gelişmede tek ısırığının 26 insanı birden öldürdüğü bilinen mavi halkalı ahtapotun, bir restoranda servis edildiği aktarıldı.

Yeryüzündeki en tehlikeli hayvanlardan olan ahtapot, zehrini enjekte ettiği bir insanı 20 dakika içinde öldürebiliyor.

Olayın gündem olması üzerine ise restorandan açıklama geldi. Söz konusu açıklamada yaşanan durumun bir hata olduğu belirtilerek talihsiz durum için özür dilendi.

Yeni salgın kapıda Tek ısırığı 26 insanı öldüren canlıyı yemek diye yiyorlar

SİPARİŞİ VEREN KİŞİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Restorandın bu açıklamasından dakikalar sonra ise dünyaca ünlü Natural History dergisinden yazılı bir açıklama yayınlandı. Dergi konuyla ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

'Daha önce mavi halkalı ahtapotlarla normal ahtapotların karıştırıldığı vakalar gördük. Ancak bunların oranı oldukça düşük'

Öte yandan ahtapotu sipariş eden kişi de sosyal medya hesabından son durumuyla ilgili espirili bir paylaşımda bulundu. İsmini açıklamak istemeyen şahıs şöyle konuştu:

'Ahtapotu yemedim, hala hayattayım. Son anda masadan kaldırıldı'

İndependent tarafından yapılan haberde ise söz konusu ahtapotun tüketildiği takdirde 20 dakika içinde felç, solunum yetmezliği ve sonrasında ölüme sebep olacağı yazıldı.