Ege Yeni yılda katı atık bedeli alınmıyor

Yeni yılda katı atık bedeli alınmıyor

17.12.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Başkan Tunç Soyer, “Kemeraltı’nda görev yapan esnafımıza böyle bir destekte bulunmak bizim için son derece önemliydi” dedi.

Yeni yılda katı atık bedeli alınmıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yılın son meclisinde, Kemeraltı Çarşısı’nda tarihi yenileme projesinin yapımı sırasında çarşı esnafının yaşadığı mağduriyeti bir nebze azaltmak için, 2024 yılında esnaftan katı atık bertaraf bedelinin alınmaması kararı alındı. Kararın ardından meclise ve komisyona teşekkür eden Başkan Tunç Soyer, “Kemeraltı esnafımızı ilgilendiren bu karar çok kıymetli. Esnafımıza böyle bir destekte bulunmak son derece önemliydi” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Meclis oturumuna Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan ve LEN Kadınlar Challenger Kupası’nı kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sutopu kadın takımı ile Azerbaycan’da düzenlenen Ordulararası Dünya Şampiyonası’nda altın madalya alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Güreşçisi Hasan Berk Kılınç da konuk oldu. Meclis üyelerinin alkışlarıyla karşılanan sporcularla, Başkan Soyer de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kültür üreticilerine büyükşehirden destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki kültür ve sanat kapasitesini arttırmak, İzmirli kültür ve sanat aktörlerine destek olmak üzere, Türkiye’deki yerel yönetimler adına bir ilk olan İzmir Kültür Fonu (İzKF) projesini hayata geçiriyor. İzmir Kültür Fonu projesi ve yarışmasının tanıtıldığı toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, “Türkiye’de bir yerel yönetim kültüre bir fon ayırıyor. Kültür sanat üreticisi insanların önünü açmak gerek. Biz İzmir’den çıkacak sanatçıları, tasarımcıları, gençleri teşvik edecek bir kaynak yaratıyoruz. İzmir’de yaşayan gençleri, sanatçıları heyecanlandırabilecek bir yarışma” dedi. Tarihi Asansör’deki toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ile İzKF Proje Danışmanı akademisyen Serhan Ada katıldı.