Eğitim Adaylara Z kuşağı tavsiyesi: Tiktokçu deyip geçme doğrudan iletişim kur

Adaylara Z kuşağı tavsiyesi: Tiktokçu deyip geçme doğrudan iletişim kur

11.03.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerde, geçtiğimiz yıl ilk kez sandık başına giden 6 milyon genç seçmene, yenileri eklenecek. Toplam seçmenin yüzde 10’undan fazlasını oluşturan Z kuşağının desteğini almak önem taşıyor.

Adaylara Z kuşağı tavsiyesi: Tiktokçu deyip geçme doğrudan iletişim kur

Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden Prof. Dr. Özlem Alikılıç, sosyal medyadan gençlerle iletişim kurmanın partiler ve adaylar için başarının anahtarı olacağını söyledi. Gençleri doğrudan dinleyen ve sorularına yanıt veren aday ve partilerin bir adım önde olacağını vurgulayan Alikılıç, araştırmalara göre, gençlerin, kendi sorunlarına odaklanan ve bu kuşağı gerçekten ciddiye alan daha hoşgörülü partileri destekleme eğilimde olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ETKİLEŞİMİ SEVEN BİR KUŞAK

Alikılıç, adaylara Z kuşağıyla ilgili şu tavsiyelerde bulundu: “Siyasi liderlerin, gençleri dinlemeleri ve onların tercihlerine saygı duymaları, beklentilerine uygun mesajlar üretmeleri çok önemli. Z kuşağı, etkileşimi çok seviyor, görünür olmayı, dinlenilmeyi ve etkileşim halini sürdürmeyi önemsiyor. Partiler, kampanyalarını hazırlarken ‘Nasıl bir içerik üretmeliyim ki gençler bu içeriği paylaşsın?’ diye düşünmeli. Z kuşağını ‘Tiktokçu Nesil’ olarak eleştirmek yerine, onlara kendilerini nasıl kabul ettirecekleri düşünülmeli.”

HEDEF KİTLE Z KUŞAĞI

Alikılıç, “Z kuşağının çoğunun yoğun bir şekilde sosyal medya üzerinden iletişime maruz kaldıkları şüphesizdir. Bu sebeple bana göre siyasi partilerin hedefi bu çizgisiz, odaklanamayan, kısa ve hap bilgi talep eden ve kararsız seçmen olarak görülen Z kuşağını hedef kitle olarak belirlemek olacaktır” dedi.