Eğitim Dirayet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dirayetli Olmak Nedir?

Dirayet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Dirayetli Olmak Nedir?

03.06.2021 - 15:18 | Son Güncellenme:

Anlamı çok bilinmeyen ancak merak edilen kelimeler arasında dirayet gelir. Her ne kadar günümüzde bu kelime yerine farklı sözcükler kullanılsa dahi, birçok eserde karşılaşılan bir kelimedir. Peki dirayet ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Dirayetli olmak nedir? İşte bu kelime için merak edilen bilgiler.

Dirayet Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Dirayetli Olmak Nedir

Günlük yaşamda da hala kullanılan bir kelime olan bir ayet, kökeni Arapça olan bir sözcüktür. Ancak Türkçe üzerinde yerleşik olarak değerlendirilen ve hala kullanım içerisinde olan kelimeler arasında gelir.

Dirayet TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Anlamı yanlış bilinen kelimeler içerisinde dirayet sözcüğü gelmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman dirayet kelimesinin anlamı şunlardır;

- İnce şeyleri kavrayış
- Beceriklilik
- Zeka

Genel olarak Arapça üzerinden Çevrim ile beraber Türkçede bu anlamları eşliğinde kullanılan bir sözcüktür.

Dirayetli Olmak Nedir?

Dirayetli olmak, yetenekli ve becerikli olmak şeklinde ifade edilir. Aynı zamanda halk arasında günümüzde dayanıklılık üzerinden daha çok kullanılan bir kelime olduğunu dile getirmek mümkün. Herhangi bir duruma karşı dayanıklı ya da sabırlı olmak gibi anlatılsa dahi, daha çok beceri ve yetenek üzerinden ele alınan bir sözcüktür.

Yazarlar