Dekorasyon Ev Düzeni İçin Pratik Öneriler

Ev Düzeni İçin Pratik Öneriler

Son Güncellenme:

.

Ev Düzeni İçin Pratik Öneriler

Güzel bir şeyin fazlasının olması kulağa hoş gelebilir ama eğer sınırlı bir yaşam alanınız varsa, bütün bu güzel şeylere yer bulmak sorun yaratabilir. Böyle durumlarda fazlalıkları düzene sokmak için biraz yaratıcılık gerekir. Ev düzeni için pratik öneriler ile güzel olsa da gözünüze fazla görünen eşyalarınıza yer bulabilirsiniz. Trikolarınızdan takılarınıza kadar birçok eşyanız için işte dokuz yenilikçi yöntemimiz...

Haberin Devamı

Delikli bir askı tahtası ile kupalarınızı sergileyin

[caption id="" align="alignnone" width="398"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Rengarenk kupalarınızı sergilemek ve aynı zamanda yerden kazanmak için delikli askı tahtaları ve renkli raptiyeler kullanabilirsiniz. Duvara sabitleyeceğiniz delikli askı tahtalarına, büyük raptiyelerin yardımıyla kupalarınızı dilediğiniz gibi asabilir, böylece kupa koleksiyonunuzu tezgahtan ya da raflardan uzaklaştırırken bir taraftan da gözünüzün önünde tutabilirsiniz.

İnce resim rafları ile ojelerinizi hizaya sokun

[caption id="" align="alignnone" width="533"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Genel olarak resimler ve fotoğraflar için kullanılan resim rafları, küçük aksesuarlar için de mükemmel bir çözüm oluşturur. Örneğin rengarenk ojeleriniz, kitaplarınız ya da dergileriniz, duvara sabitleyeceğiniz ince raflarda oldukça hoş bir görsel oluşturur.

Haberin Devamı

Yapışkanlı plastik kancalar ile gözlüklerinizi güvende tutun

[caption id="" align="alignnone" width="533"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Yapışkanlı plastik kancalar banyo, mutfak, kapı arkası gibi evin birçok kösesinde farklı amaçlar için kullanılır. Ancak güneş gözlükleri için kullanmak çok fazla akla gelmez. Tek yapmanız gereken giysi dolabınızın kapağı gibi bir yüzeye bu kancaları yapıştırarak güneş gözlüklerinizi sıralamak. Bu yöntem, hem güneş gözlüklerinizin çizilmeden muhafazasını sağlar hem de gözlük seçiminizi kolaylaştırır.

Kurdeleler için kağıt havlu tutucuları

[caption id="" align="alignnone" width="534"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Kurdele gibi aksesuarlar kullanıyorsanız, bu kurdeleleri saklamanın ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bu karışıklığa basit bir aparatla çözüm bulabilirsiniz. Çoktan günlük hayatımıza giren kağıt havlu tutucuları, kurdeleler için mükemmel bir depolama alternatifi.

Rende ile küpelerin uyumu

[caption id="" align="alignnone" width="482"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Her mutfağın temel eşyaları arasında yer alan peynir rendeleri, sadece peynir için mi üretilir? Bize göre hayır. Bir peynir rendesini banyonuzda düz ve uygun bir yere asarak, küpelerinizi ya da diğer takılarınızı rendenin deliklerine kolaylıkla asabilirsiniz.

Her şey için mıknatıslı levhalar

[caption id="" align="alignnone" width="520"]

Haberin Devamı

www.apartmenttherapy.com[/caption] Mıknatıslı levhalar, ofis malzemelerinden mutfaktaki baharat ya da sos paketlerine kadar her şeyi asmanıza yarar. Manyetik çekim özelliği olan levhaları evinizin dilediğiniz yerine yerleştirebilir ve mıknatısın gücünü her şeyi toplamak için kullanabilirsiniz.

Ahşap kasaları orijinal bir ayakkabı rafına dönüştürün

[caption id="" align="alignnone" width="483"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Kimi zaman kitap rafları ya da sehpalar için kullanılan ahşap taşıma kasaları, sıkışık ayakkabılıkları rahatlatmak için de kullanılabilir. Ahşap kasaları, taban kısmındaki tahtaları yatay olacak şekilde yatak odanıza ya da antreye uygun bir duvara asabilir, etkileyici bir ayakkabı rafı haline getirebilirsiniz.

Perde çubuklarını değerlendirin

[caption id="" align="alignnone" width="531"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Küçük pencerelerde perde asmak için kullanılan perde çubuklarına ufak tefek birçok eşyanızı asabilirsiniz. Bu çubukları yatay bir şekilde monte ettikten sonra çubuklara isterseniz hediye kağıdı gibi ezilmemesi gereken şeylerinizi sarabilir isterseniz birkaç kanca yardımıyla makas, tırnak makası, tarak gibi günlük eşyalarınızı asabilirsiniz.

Haberin Devamı

Havlu çubukları tencere kapakları için oldukça kullanışlı

[caption id="" align="alignnone" width="600"]

www.apartmenttherapy.com[/caption] Banyolarda ya da mutfaklarda havlularınızı astığınız havlu çubukları tencere kapakları için de harika bir çözüm sunar. Mutfakta bir dolap kapağının içine monte edebileceğiniz havlu çubukları, hem mutfak dolaplarında daha çok tencereye yer açar hem de tencere kapaklarının her zaman elinizin altına olmasını sağlar. Sınırlı ve küçük alanlarda dağınıklıktan kurtulmak biraz yaratıcılık gerektirebilir. Ev düzeni için pratik öneriler ile bakış açınızı değiştirebilir ve yaşam alanınızda kendinize daha fazla yer açabilirsiniz.