Gayrimenkul Binalarda ısı yalıtımı ve önemi

Binalarda ısı yalıtımı ve önemi

22.03.2021 - 08:31 | Son Güncellenme:

Hem kendi cebimiz, hem dünyamızın geleceği için enerji tasarrufu şart. Konutlarda doğalgazın verimli kullanılmasının birinci yolu da ısı yalıtımından geçiyor. Gelin ısı yalıtımının avantajlarına birlikte bakalım.

Binalarda ısı yalıtımı ve önemi

Doğalgaz faturası nasıl düşer? Siz de bu sorunun yanıtını mı arıyorsunuz? Belki çok kısa sürede çözebileceğiniz bir konu değil ama binanıza ısı yalıtımı yaptırmak önemli bir adım olacaktır. VERİMDER’in paylaştığı bilgilere göre, kullanılan enerjinin %50’si dış cephenin yalıtımsız olması nedeniyle boşa gidiyor. Mantolama ve ısı yalıtımı olan binalarda büyük bir tasarruf imkânı doğuyor.

Haberin Devamı

Gelin ısı yalıtımının avantajlarına daha ayrıntılı bakalım.

Isı yalıtımı yaptırmak, enerji kaybını en az seviyeye düşürür. Eviniz böylece yaz aylarında serin, kış aylarında daha sıcak kalır.

Oturduğunuz evin odaları arasında sıcaklık farkları olmaz. Pencereli odalar soğuk, ara odalar havasız olmaz. Daireniz daha sağlıklı ve konforlu bir havaya sahip olur.

Doğalgaz faturaları azalarak hem aile ekonominize katkı sağlamış olursunuz, hem de ülke kaynakları boşa harcanmamış olur.

Küf ve mantar gibi rutubet kaynaklı oluşumlar büyük oranda azalır.

Binanızın dış cephesi daha şık görünür.

Binanızı aşınmalara karşı korur, içerideki demirlerin paslanması gibi yapısal eskimeleri de azaltır.

Enerji tüketimini azaltarak, dünyada daha az karbon ayak izi bırakmış olursunuz.