Gayrimenkul Haberleri Yatırım Amaçlı Gayrimenkul Almanın Püf Noktaları

Yatırım Amaçlı Gayrimenkul Almanın Püf Noktaları

19.03.2021 - 16:54 | Son Güncellenme:

Yatırım yapmaya karar verdiniz… Gayrimenkulün her zaman kazandıran bir yatırım olduğu da malum… Ancak almadan önce bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir.

Yatırım Amaçlı Gayrimenkul Almanın Püf Noktaları

İster kira getirisinden faydalanmak için, isterse bir süre sonra satıp kar elde etmek için… Yatırım amaçlı gayrimenkul alımı her zaman çok sık başvurulan bir yöntemdir. Ancak kiracılı ev almıyorsanız, hemen geri dönüş beklemeden önce bazı püf noktaları olduğunu bilmekte fayda var.

Haberin Devamı

Gelişmekte olan bir lokasyon seçin

Gelişmekte olan ve yatırımcıların ilgisini yönelttiği, devlet veya özel yatırımların yoğunlaştığı bir yerden gayrimenkul almak, her zaman kazandıracaktır. Birkaç sene bekledikten sonra, bölge gelişince yatırımınız büyük kazanç sağlayabilir.

Konut veya iş yerinin içini güzelleştirin

Aynı binada yer alan veya yakın konumlarda bulunan gayrimenkullerin bir adım önüne geçmeniz size çok şey kazandırır. Bir miktar bütçe ile yapacağınız iç tasarım ve güçlendirme çalışması, karşılığını fazlasıyla verir.

Yeni bina seçin

Deprem gerçeğiyle yaşamaya alıştığımız bu dönemde, herkesin gözü deprem yönetmeliklerinde… Deprem yönetmeliğine uygun yapılan yeni bir bina her zaman değerini bulacaktır.

Haberin Devamı

Beklentilerinizi belirleyin

Kira geliri getirmesi için veya satışı için beklentilerinizi gerçekçi bir biçimde belirleyin. Lüks ve geniş bir daire almayı düşünüyorsanız, geri dönüşünün daha yavaş olabileceğini unutmayın. Ancak eğitim kurumları, hastane, ulaşım ağlarına yakın ve tercih edilen bir lokasyonda, 2+1 ya da 1+1 temiz ve bakımlı bir daire her zaman alıcı bulacaktır.

Danışmandan destek alabilirsiniz

İlk defa yatırımlık gayrimenkul alıyorsanız bir uzmandan yardım alabilirsiniz. İşinin ehli bir danışman sizin daha karlı bir yatırım yapmanızı sağlayabilir.