Püf Noktaları Fırınınızı doğru şekilde nasıl temizlersiniz?

Fırınınızı doğru şekilde nasıl temizlersiniz?

03.08.2021 - 12:09 | Son Güncellenme:

Bir fırın, hemen hemen herkeste vardır ve düzenli olarak kullanır. Ancak, birkaç kullanımdan sonra kirlenir, yemek artıkları yanabilir ve her kullanımda fırınınız kötü kokar. Kimyasal kullanmak yerine, temizlemenin doğal ve ekonomik bir tarifi var.

Fırınınızı doğru şekilde nasıl temizlersiniz

Fırının içini temizleyin

Haberin Devamı

Bir kapta, yayılması kolay bir macun yapmak için birkaç yemek kaşığı kabartma tozu biraz su ile karıştırın. Rafları ve tepsileri çıkardıktan sonra fırınınızın duvarlarını fırçalayın ve yaklaşık 12 saat bekletin. Dinlendikten sonra hamur muhtemelen kahverengiye dönmüştür. Bezinizi ıslatın ve kabartma tozu hamurunu mümkün olduğunca çıkarın. Temizledikten sonra, sprey şişenize beyaz sirke koyun ve kalan macunu çıkarmak için tüm yüzeylere püskürtün. Daha sonra fırını kurutmak için minimum sıcaklıkta 1/2 saat fırınınızı çalıştırın.

Fırın camını temizleyin

Daha önce olduğu gibi, kabartma tozu ile fırın camına uygulayacağınız biraz daha kalın bir macun hazırlayın. Bir saat bekletin ve artıkları gidermek için bezle ovalayın, tüm izleri gidermek için biraz sirke de püskürtebilirsiniz.

Haberin Devamı

Fırın kokusunu tazelemek için

Fırınınız içinde biriken kötü koku molekülleri aslında bir süre sonra orada pişireceğiniz yiyeceklere de sirayet edecek ve onların tadını da bozacaktır. Bu nedenle kokuyu arındırmak da önemlidir. Fırındaki kötü kokuları gidermek ve onu parlatmak için ise imdadınıza limon yetişir.

Bir kase içine ılık su koyun ve içine bir limon sıkın. Ardından bu sıvının içerisine temizlik bezinizi koyun iyice sıktıktan sonra, fırınınızın tüm bölümlerini ovalayın.