Püf Noktaları Kirli bir sünger nasıl etkili bir şekilde dezenfekte edilir?

Kirli bir sünger nasıl etkili bir şekilde dezenfekte edilir?

01.09.2021 - 08:59 | Son Güncellenme:

Mutfağı, banyoyu ve hatta tuvaleti temizlemek için... Süngerler ev bakımı için gereklidir. Ne yazık ki klasik, sentetik modellerin bakteriler için gerçek yuvalar olduğunu bilmelisiniz. Ve sizinkinin çabuk kirlendiğini düşünüyorsanız, onları dezenfekte edin! Bu onların biraz daha uzun süre kullanılmasına izin verecektir.

Kirli bir sünger nasıl etkili bir şekilde dezenfekte edilir

Bir sünger ne kadar sürer?

Haberin Devamı

Bakterilerin çoğaldığı gerçek yuvalar olan sentetik süngerler (ticaretten alınanlar) 15 günde bir değiştirilmelidir! Bu sürenin ötesinde, temizleme eylemleri artık etkili değildir. Bu yüzden onları dezenfekte ederek kalıcı hale getirmek ilginçtir. Takip etmesi kolay bir teknik, bunu yapmanızı sağlar.

Sünger neden dezenfekte edilir?

3’lü setler halinde satın alınan sentetik süngerler, bakteri gelişimi için çekici bir ortamdırlar. Nem ve bulaşık deterjanı yanlış şekilde çıkarıldığında çoğalırlar.

Sünger nasıl dezenfekte edilir? İnanılmaz numara!

Hiçbir şey daha kolay değil! Hatta gerekli tüm malzemeler elinizin altında. İhtiyacınız olan:

Büyük bir kase, hatta bir salata kasesi

Beyaz sirke ve su

Temel doğal temizleyici olan beyaz sirkenin üçte birini içeren kaba su dökün. Ardından süngerlerinizi yayın. Her şeyi mikrodalgaya koyun ve maksimum 30 saniye ısıtın. Karışımı ve süngerlerinizi temiz suyla durulamadan önce soğumaya bırakın.

Haberin Devamı

Bilmekte fayda var: Bu yöntemden yalnızca sentetik süngerler etkilenir!

Süngerle kaçınılması gereken 6 hata

Temizleme hilesine ek olarak, süngerlerin uzun süre dayanması için kaçınılması gereken bazı yaygın hatalar vardır. Çok fazla bulaşık deterjanı eklememeye dikkat edin, bu, bulaşıklar bittikten sonra durulamak gibi bakteri üremesine neden olur. Tencere veya tavaları çılgınca fırçalamaya gerek yok: süngerin yıpranmasını önlemek için ıslanmalarına izin verin!

Sentetik süngerler yerine klasik örgü banyo liflerini denemeye ne dersiniz? Hem ekolojik, hem de uzun ömürlü bu lifler de mutfakta çok iyi iş çıkaracaktır.