Gündem 6'lı infaz'da 'intikam' operasyonu! Barış Boyun suç örgütüne baskın: 10 gözaltı

6'lı infaz'da 'intikam' operasyonu! Barış Boyun suç örgütüne baskın: 10 gözaltı

21.09.2023 - 13:08 | Son Güncellenme:

Yunanistan'daki kanlı çete hesaplaşması İstanbul'a uzandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Barış Boyun suç örgütü üyelerinin, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Atina kentinde öldürülen 6 örgüt üyesinin intikamını almak için eylem hazırlığında olduğunu belirledi.  

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 6 Türk’ün öldürülmesi olayıyla ilgili emniyet birimlerinin olayı çalışması devam ediyor. Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarında 11 Eylül'de meydana gelen ve çete hesaplaşmasına dayandığı iddia edilen olayda hakkında kırmızı bülten kararı bulunan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un elemanı 6 Türk öldürülmüştü. Kanlı hesaplaşmayla ilgili hem Türkiye'de hem de Yunanistan'da soruşturmalar sürerken, olaya ilişkin yeni detaylara ulaşılmaya devam ediliyor.

Haberin Devamı
1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

İNTİKAM PLANI

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aynı çete üyelerinin öldürülenlerin intikamını almak için İstanbul'da eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.  

6lı infazda intikam operasyonu Barış Boyun suç örgütüne baskın: 10 gözaltı

İSTANBUL'DA MİSSİLLEME

Bunun üzerine eylem hazırlığında olan örgüt üyelerinin tespit edilmesi için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda 10 şüpheli belirlendi. Ekipler şüphelilerin İstanbul ve İzmir'deki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Fatih K., Melih B., Enes T., Berke Y., Mehmet Ali S., Fuat U., Ömer Faruk T., Yusuf A. ile birlikte iki kadında gözaltına alındı.

Şüphelilerden Ömer Faruk T. ile Enes T.'nin Atina'da öldürülen Abdurrahman T. ile Burak T.'nin kardeşleri olduğu öğrenildi.  Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 85 fişek, 6 gram uyuşturucu madde, yaklaşık 430 bin lira para ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  

Haberin Devamı

ÇETENİN FERTLERİNİN AKIBETLERİ

Öte yandan firari olarak İtalya’da yaşayan ve İstanbul’da kurduğu motosikletli tetikçi çeteleriyle anılan suç ağı elebaşı Barış Boyun grubuna yönelik daha önce de yurt dışında saldırı gerçekleşmişti. Söz konusu saldırılarda Abazya’da Emircan Yılmaz, Gürcistan’da Edip Yalçın, Fransa’da Halil Ay vurulmuştu. Ay’ı öldüren Gülbey Dilsiz de kanlı bir eylemde öldürülmüştü.