Gündem ‘Kaçın’ mesajından sonra öldürüldüler! 40 saniyede 37 mermi

‘Kaçın’ mesajından sonra öldürüldüler! 40 saniyede 37 mermi

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kıyı kasabası Lutsa’da geçen pazartesi bulundukları bir araçta uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen ve suç örgütü elebaşı Barış Boyun’a yakın oldukları ileri sürülen altı kişinin infazıyla ilgili Türk ve Yunan polisinin çalışmaları sürüyor.

FERİT ZENGİN / Haber Merkezi - Yunan polisinin “uyuşturucu hesaplaşması” olarak değerlendirdiği olayın ardından öldürülen şahısların mensubu olduğu ileri sürülen Boyun çetesinin alt grubu “Daltonlar çetesi” ile hasım olan “Red kit çetesi” mensupları “Tiktok” üzerinden cinayetleri üstlenip “intikam alındı” yönünde mesajlar yayınladı. Karşı grup ise aynı site üzerinden “Prim yapmak için suç üstleniyorlar, işin arkasındaki herkes belli, bunlar sadece maşa” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

HEDEFLERİ İTALYA’YDI

Güvenlik kamerası bulunmayan bir bölgede gerçekleşen ve görgü tanıklarının ifadesine göre 40-45 saniyede 37 el merminin sıkıldığı otları “pusu” olarak değerlendiren Yunan polisi ise bir “simsar satışı” üzerinde duruyor.

Görgü tanıklarının ifadesi ve Yunan emniyetinden elde edilen bilgilere göre öldürülen Abdurrahman Tekru, Ozan Kaan Tozlu, Ömer Kanza, Barış Çağan ve Burak Tahmaz da ağustos başlarında Türkiye’den Yunanistan’a giriş yaptı ve Doruk Ersu Büyüktunç ile buluştu.

Yunan polisinin değerlendirmesine göre, üzerlerinden silah çıkmayan şahıslar, şehir hapsinde bulunan çete lideri Barış Boyun ile görüşmek için İtalya’ya gidecekleri sırada da pusuya düşürüldü.

‘Kaçın’ mesajından sonra öldürüldüler 40 saniyede 37 mermi

ŞİFRELİ MESAJLA PUSU

Haberin Devamı

Telefon mesajlarını inceleyen Yunan polisi, saldırıdan 10 dakika önce öldürülen isimlerden birinin telefonuna gönderilen ve dışarıya çıkıp pusuya düşmelerine neden olan “Bulunduğunuz yer deşifre oldu çabuk kaçın” diye mesajı atan şahsın kendilerine simsarlık yapan şahıs olduğunu da tespit etti.

Mesajın tespitinin ardından harekete geçen Yunan emniyet birimleri, yaptıkları telefon ve sinyal sorgulamasından mesajı yazan şahsın Atina Havalimanı’nda olduğunu tespit edip kendisini gözaltına aldı.

Midilli’ye gitmek üzere girdiği yolcu kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alınan kişinin 1991 doğumlu Süleyman Dalgıç (32) olduğu öğrenildi. Sorguya alınan Dalgıç hakkında Türk Emniyet birimleriyle irtibata geçip kimlik sorgulaması yapan Yunan Emniyet yetkilileri, bu kişinin eski bir emniyet mensubu olduğu ve terör örgütü FETÖ üyesi olmaktan görevinden ihraç edildiği bilgisine ulaştı.