Gündem Ankara’nın 2. şehir hastanesi açılıyor

Ankara’nın 2. şehir hastanesi açılıyor

27.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın en büyük hastanelerinden olan Ankara Şehir Hastanesi’nin ardından inşaatı 2018’de başlayan Türkiye’nin en büyük alanlı sağlık sunucusu, Ankara Etlik Şehir Hastanesi de başkente kazandırılıyor.

Ankara’nın 2. şehir hastanesi açılıyor

HANDE ATILGAN Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen tören ile yarın yapılacak açılışla Türkiye’nin 20’nci, başkentin ikinci Şehir Hastanesi hizmete alınacak. Hastane, Ankara’nın nüfus bakımından yoğun bölgelerinden olan Keçiören ve Yenimahalle’deki ihtiyacı ve bölgedeki altı hastane ile 17 semt polikliniğinin hizmet gücünün önemli kısmını bünyesinde toplayacak.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ALANA SAHİP HASTANESİ

Haberin Devamı

Yaklaşık dört bin yatak kapasiteli hastane, bir milyon metrekarenin üzerindeki arazisiyle Türkiye’nin en büyük alana sahip hastanesi olmaya hazırlanıyor. Hastanenin planı, medikal otelden bir üniversite binasına, iki helikopter pisti ile ticari bölgeden elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten birleşik bir enerji üretim sistemine kadar bir sağlık kompleksi olarak hazırlandı.

ESKİLER 'DAL HASTANESİ' OLDU

Açılış, bölgedeki hastanelerin kapatılma kararıyla da gündemdeydi. Bakanlık son olarak geçen hafta hastane yönetimlerine gönderdiği yazıyla, bölgedeki köklü hastanelerin eğitim ve araştırma statülerini kaldırırken, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Hastanelerinin “dal hastanesi”; kısmen taşınan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesinin de genel hastane olarak hizmet vermesini kararlaştırdı. Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ise müstakil hastane statüsü kaldırılması sebebiyle kapatılacağı kesinleşti.

Haberin Devamı

Ankara’nın 2. şehir hastanesi açılıyor


ONKOLOJİ HASTANESİ İDDİASINA YANIT

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açılışa günler kala yaptığı açıklamada; 12’si ana dal olan 35 uzmanlık alanında 50 yıldır hizmet veren ve Bakanlığın kansere karşı elindeki tek uzman hastanesi olan Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı iddialarını yalanlayarak, “kapatılacak hastane olmadığı”nı vurgulamıştı. Bölgenin önemli hastanelerindeki eğitim kadroları ve bazı uzman sağlık çalışanları ise yeni hastaneye geçiş için eski çalışma alanlarını boşalttı.

YEDİ HASTANEİN FAALİYETLERİNİN SONA ERMESİ GÜNDEME GELMİŞTİ

İlk şehir hastanesi de Ankara’da 100 yıldan fazla tıp eğitimi ve sağlık hizmeti veren Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi gibi yedi hastanenin faaliyetlerinin sona ermesi sebebiyle gündeme oturmuştu.

İŞTE DÜNYAYA ÖRNEK OLAN ŞEHİR HASTANELERİ

Türkiye'de halen faaliyette bulunan şehir hastaneleri şunlar:

"Yozgat Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi, Erzurum Şehir Hastanesi, İstanbul Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi."

Haberin Devamı

Ankara’nın 2. şehir hastanesi açılıyor

Yapımı devam eden şehir hastaneler ise şöyle:

"Ankara-Etlik Şehir Hastanesi, Kütahya Şehir Hastanesi, Gaziantep Şehir Hastanesi, Kocaeli Şehir Hastanesi, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi, Aydın Şehir Hastanesi, Samsun Şehir Hastanesi ,Trabzon Şehir Hastanesi, Antalya Şehir Hastanesi, Ordu Şehir Hastanesi, Denizli Şehir Hastanesi, Sakarya Şehir Hastanesi, Şanlıurfa Şehir Hastanesi, Diyarbakır Şehir Hastanesi."

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Etlik Şehir Hastanesi açılışına katılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Çarşamba günü ülkemizin en büyük sağlık yatırımlarından biri olan etlik şehir hastanesinin açılışını yapıyoruz. Ankara'nın en büyük 2. hastanesi. Çarşamba günü resmi açılışını yapacağız" demişti.

Ankara’nın 2. şehir hastanesi açılıyor