Gündem Fotoğrafı gönderdi, parayı aldı! Ayhan Akman, Seçil Erzan'dan parasını nasıl kurtardığını anlattı

Fotoğrafı gönderdi, parayı aldı! Ayhan Akman, Seçil Erzan'dan parasını nasıl kurtardığını anlattı

05.12.2023 - 13:52 | Son Güncellenme:

Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan’a verdiği parayı geri alabilen eski futbolcu Ayhan Akman parasını nasıl aldığını anlattı.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr - Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan 11 Nisan günü tutuklandı.

Haberin Devamı

Erzan’dan parasını alamayan kişiler tek tek savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Seçil Erzan’a para veren isimlerden biri de Galatasaray Kulübü Direktör Yardımcısı olan eski futbolcu Ayhan Akman oldu.

"YABANCI BİR FONDAN BAHSETTİ"

Ancak Akman parasını geri alabilen kişilerden. Müşteki olarak savcılığa ifade veren Ayhan Akman, Seçil Erzan’ın kendisini arayarak yabancı bir fondan bahsettiğini söylediğini anlattı. Banka müdürü olduğu için kendisine güvendiğini anlatan Akman, Erzan’a 950 bin dolar verdiğini söyledi. İleriki zamanlarda Seçil Erzan’dan para istediğinde kendisini sürekli oyaladığını anlatan Akman, parasını almak için ilginç bir yol izledi.

FOTOĞRAFI GÖNDERİNCE PARAYI ALDI

Seçil Erzan’a durumu bankanın yöneticilerine anlatacağını söyleyen Ayhan Akman, “Hatta bir gün Mehmet Aydoğdu ile fotoğraf çektirdiği bu fotoğrafı Seçil Erzan’a whatsapp üzerinden gönderdim. Amacım Seçil Erzan’ın benden aldığı parayı geri almaktı” dedi. Sonrasında Erzan’ın ana paraya yakın bir parayı kendisine gönderdiğini söyleyen Akman, “Fakat bana hala 10-20 bin dolar borcu vardır” dedi.

Haberin Devamı

AYHAN AKMAN, EMRE ÇOLAK VE MUSA MERT ÇETİN'İN SEÇİL ERZAN'A ATTIKLARI MESAJ ORTAYA ÇIKTI

Telefonlar incelendi, Seçil Erzan'ın yeni mesajları ortaya çıktı. Dolandırılan futbolcular Seçil Erzan'a gönderdikleri mesajlarda ona sitem etti.

Mahkeme Seçil Erzan'ın telefonlarına el konulup incelenmesi kararı almıştı. O telefonlarda Galatasaray'lı eski futbolcular Ayhan Akman ve Emre Çolak ile birlikte takımın eski tercümanı Musa Mert Çetin'in mesajları vardı. Üç isim de Seçil Erzan'a 7 Nisan'da yani vurgunun ortaya çıktığı gün mesaj attı.

EMRE ÇOLAK

3 milyon 200 bin dolarla Arda Turan ve Emre Belözoğlu'ndan sonra fona en çok parayı kaptıran üçüncü isim Emre Çolak'tı.

Fotoğrafı gönderdi, parayı aldı Ayhan Akman, Seçil Erzandan parasını nasıl kurtardığını anlattı

Parasını alamayan Çolak da Erzan'a attığı mesaj incelenen telefondan çıktı. Seçil hanım bekliyorum. 2 saat oldu. Şaka mı yapıyorsunuz ya? Seçil hanım?

Seçil Erzan mesaja cevap vermedi. Emre Çolak da onu WhatsApp üzerinden aradı fakat Erzan'a ulaşamadı.

Haberin Devamı

Seçil Erzan da ifadesinde, "Emre Çolak da fon vadettiğim kişilerdendir. Kendisine bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadım." demişti.

Fotoğrafı gönderdi, parayı aldı Ayhan Akman, Seçil Erzandan parasını nasıl kurtardığını anlattı

AYHAN AKMAN

Seçil Erzan, Ayhan Akman ile ilgili de mahkemede 'Kendisinden faizle para satın aldım. Ancak kendisi çok daha fazlasını geri aldı' demişti. Erzan'a mesaj atanlar arasında Ayhan Akman da vardı; "Ben artık bu işi soracağım haberin olsun. Aramayı düşünüyor musun beni?"

Fotoğrafı gönderdi, parayı aldı Ayhan Akman, Seçil Erzandan parasını nasıl kurtardığını anlattı

MUSA MERT ÇETİN

Sözde fona 75 bin dolar para yatırın isimlerden biri de Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin'di... 'Bu paraları banka şube müdürü Seçil Erzan'ın odasında Seçil Erzan'a verdim. Tamamen bankanın içerisinde teslim ettim.'

Seçil Erzan'ın ifadesinden; 'Fon vaadiyle para aldığım kişilerdendir. Ancak kendisine herhangi bir ödeme yapamadım.'

Musa Mert Çetin de vurgunun ortaya çıktığını duyar duymaz Erzan'a mesaj attı; 'Seço neredesin cebin kapalı? Sen bunu bize nasıl yaparsın ya? Ne oldu senin Allah korkuna?'

Musa Mert Çetin de mesajlara dönüş olmayınca Seçil Erzan'a gün öğleden sonra telefonla aradı. Fakat Erzan o telefona da bakmadı. Seçil Erzan'ın el konulan telefonunun incelenmesi ise devam ediyor. Kaynak: Kanal D Haber - Haber: İhsan Yalçın, Kameraman: Yusuf Ağbaba