Gündem Hırvatistan'da gezilecek yerler

Hırvatistan'da gezilecek yerler

24.04.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

Hırvatistan, Balkanlar deyince akla gelen ilk ülkelerden birisidir. Doğayla ve tarihle iç içe olan bu ülke, özellikle son zamanlarda ortalama bir bütçeyle unutulamayacak bir tatil yaşamak isteyen gezginlerin rotası üzerindedir. Gezilecek birçok farklı şehre ev sahipliği yapan Hırvatistan'da, ziyaretçilerin gönüllerini fethedecek yerleri sizler için derledik.

Hırvatistanda gezilecek yerler

Zagreb

Hırvatistan'ın başkenti ve en kalabalık şehri olan Zagreb, bu özelliğinin aksine sakin ve dinlendirici bir ambiyansa sahiptir. Hırvatistan'ın kuzeybatısında yer almaktadır. Zagreb hem sakin ve dinlendirici bir tatil arayan turistlerin ihtiyaçlarını karşılarken hem de canlı ve hareketli eğlence mekânlarına ev sahipliği yapan bir metropoldür. Kent aşağı ve yukarı olmak üzere iki parça şeklinde ayrılmıştır. Ortaçağ kiliseleri, eski arnavut kaldırımlar gibi tarihi dokunun nabzını tutmak isteyenler Yukarı Zagreb'de istediklerini bulabilirler.

Krka Milli Parkı

Hırvatistan'ın en önemli milli parklarından biri olan Krka Milli Parkı, tamamen karstik ve travertenlerden oluşmuş bir doğa harikasıdır. İçinde birkaç şelale ve nehir bulunduran milli parkta 200 civarı kuş türü bulunduğu söyleniyor. Doğa severler için vazgeçilmez olan bu park, rotanızda olmazsa olmaz denilebilecek yerlerden.

Pula

Uzun yıllar İtalya boyunduruğunda olan bu şehir, tarihi dokunun esintilerini ziyaretçilerine hissettiren küçük ama şirin bir Hırvat kentidir. Şehirde dünya üzerinde Roma döneminden kalan en büyük altıncı amfi tiyatro Arena bulunmaktadır. Genel olarak küçük ve şirin kafelere ev sahipliği yapan bu şehir, forum ve arkeoloji müzesi ile de tarih severlere hizmet sunar.

Rovinj

Hırvatistan'ın en ilginç yerlerinden biri olan Rovinj, küçük bir alanda bulunan 20 takım adadan oluşmaktadır. Dar sokaklarından tarih taşan bu şehirde, her sokakta ilginç mimari eserleri görmek mümkündür.

Hvar

Dalmaçya kıyısı yakınlarında yer alan Hvar, Hırvatistan'ın doğasını gezginlerle buluşturan ve plajları, şelaleleri, ormanları olan bir adadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, bulunduğu coğrafi konumdan dolayı ortalama sıcaklığın 27°C olmasıyla da turistleri kendine çeker. Adada Stari Grad olarak adlandırılan bölge, UNESCO tarafından dünya mirası olarak korunmaktadır.

Split

Tarihi mimarisi dolayısıyla büyük bir labirente benzeyen bu şehir, Dalmaçya kıyısındaki bir yarımadada bulunmaktadır. Hırvatistan'ın en büyük ikinci şehri olan Split, Türklerin Hırvatistan'da en çok gittiği yerlerden birisidir. 3. yüzyılda inşa edilen saray kompleksi, şehrin gezilesi ve karmaşık yerlerinden biridir.

Dubrovnik

Hırvatistan denilince akıllara ilk gelen yerlerden biri olan Dubrovnik, tarihi surlarla çevrili ve görenleri kendine hayran bırakan, Hırvatistan'ın en güzel şehirlerinden biridir. 7. yüzyılda deniz ticareti üzerine kurulan bu şehir, Denizcilik ve Etnografya Müzesi, Kültür ve Tarih Müzesi ile tarihe ev sahipliği yapar. Şehrin ana caddesi olan Stradun Caddesi, şehir kutlamaları ve törenlerinde ziyaretçilere kapılarını aralamaktadır. Katedralleri ve kiliseleriyle turistlerin ilgisini çeken bu şehir Hırvatistan'ın görülmesi gereken birçok güzel şehrinden biridir.