Gündem İçişleri Bakanlığı’ndan Mahmut Tanal’a tepki ve suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı’ndan Mahmut Tanal’a tepki ve suç duyurusu

31.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanlığı, Muğla Akbelen’de görev yapan jandarma personeline “eşkıya” diyen CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’a tepki göstererek, hakkında hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan Mahmut Tanal’a tepki ve suç duyurusu

ANKARA Milliyet - İçişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir ‘Kanun ordusudur’ ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza ‘eşkıya’ diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

İki personel açığa alındı

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan Akbelen’de yaşanan olaylarla ilgili yapılan açıklamada da, şöyle denildi: “Kolluk kuvvetlerine saldıran ve direnen 40 provokatör ve eylemci şahıs gözaltına alınmıştır. Meydana gelen olaylara ilişkin hukuka aykırı davranan jandarma personeli olduğu iddialarını araştırmak üzere bölgeye idari tahkikat heyeti görevlendirilmiştir. Milletvekili Mahmut Tanal’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli de açığa alınmıştır. Milletvekili Mahmut Tanal hakkında adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur.”