Gündem İYİ Parti İstanbul Adayı Buğra Kavuncu'dan CNN Türk'te önemli açıklamalar

İYİ Parti İstanbul Adayı Buğra Kavuncu'dan CNN Türk'te önemli açıklamalar

25.03.2024 - 20:36 | Son Güncellenme:

İYİ Parti İstanbul Adayı Buğra Kavuncu CNN Türk ekranlarında Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kavuncu "Hiçbir partinin duruşuna göre kararımızı şekillendirmeyiz" dedi.

İYİ Parti İstanbul Adayı Buğra Kavuncudan CNN Türkte önemli açıklamalar

Kavuncu, CNN Türk ekranlarında Tarafsız Bölge'de Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. İşte Kavuncu'nun konuşmasından satır başları;

- İstanbul'da Rusça konuşuyordunuz. Nereden geliyor Rusça?

Haberin Devamı

Ben girişimciyim, kendi yatırımımızı yaptık orada. Kazakçam benim daha iyidir fakat ticari dil Rusça. Rusça zordur, okurum ve yazarım ben.

- Sahaya çok çıkmıyor seçime asılmıyor diye bir eleştiri var.

Bu eleştiri çok haksız. Benim daha çok çalışacağımı düşünen gaz vermek amaçlı söylenen bir şey. Zannediyorlar ki çalışmalarım bir adayın lehine bir adayın da aleyhine olacak. Buğra Kavuncu çalışırsa İmamoğlu'na kaybettirir, Kurum'a kazandırır diye düşünülüyor. Hiçbir partinin duruşuna göre kararımızı şekillendirmeyiz.

Ahmet Hakan "Leyla Zana, İstanbul'da DEM'in adayına oy verin demiş, diyorlar ki, Leyla Zana da AK Parti'ye çalışıyor. Ya partisine oy istiyor" dedi.

"PARTİZANLIK YAPMAYIN DENİYOR"

Biz ayrı bir partiyiz tüzüğümüz ayrı. Sandıkta partinizi bir kenara bırakın deniyor. Partizanlık yapmayın deniyor. O zaman logonu çıkart öyle katıl seçime.

Haberin Devamı

- Daha düne kadar sizin yakınınız olan belediye meclisindeki arkadaşlarınız İmamoğlucu oldu bundan rahatsız mısınız?

Rahatsızım tabii. Saatlerce konuştuk biz karar aldık. Hür ve müstakil hareket etme kararı aldık. Çünkü bu iki kutuplu yapının faydası olmayacak. AK Parti'ye yarar yaramaz diye bir karar almıyoruz. Vermiş olduğumuz karar neden AK Parti'ye yarar diye düşünülüyor. Biz kendimizi anlatamadık. Hep ortağımıza cevap vermekle uğraştık. Bizim karar bir yere yarar görüşüne inanmıyorum. İç Anadolu'da verilen zararı da gördük bu ittifakta.

"KEŞKE DAHA ÖNCE YAPSAYDINIZ"

Ben yaklaşık 2 aydır sahadayım. İttifakı bozmasaydınız diyenden keşke daha önce yapsaydınız diyenler daha fazla. Bana FETÖ'cü iftirası atıldı. Kendimle ilgili suç duyurusunda bulundum ve 6 ay sonra takipsizlik kararı aldırdım.

AYRILMAK AYRIŞMAK ZOR OLDU MU?

İş hayatında profesyonel hayattan gelmenin avantajları bu. Birliktelik yapmak gerekiyordu o dönem, farklı bakıyoruz farklı düşünüyoruz zaten. Seçimde bir çağrı yaptık biz kazanma adayı noktasında. O çağrıya hayır dendiği gün benim için bitmişti zaten. 

Biz hiçbir kurumun düşüncesinin veya fikrine veya silah yoluyla fikrini anlatmaya çalışmasını meşru göremeyiz. Bu ülkenin askerine polisine kurşun atana karşı çıkmayanla yan yana gelmemiz mümkün değil. Bizim karşı çıktığımız beraber işbirliği.

Haberin Devamı

DEM GRUP KURABİLİR

Bugün İBB'de DEM'in grup kurması çok olası. Grup kurmaya yetecek kadar bir sayı gözüküyor. Bu Kent Uzlaşısı ile yapıldı. Bunu doğru bulmuyoruz. Tek ve ilk şart silahı bırakacaksın.

5 YILLIK İMAMOĞLU DÖNEMİ

İstanbul'a hiçbir şey yapmadı demek olmaz. İyi niyetli bir çaba var karnenin çok kötü olduğu yerler var. Birincisi depremle mücadele, trafik sorunu. Depremle ilgili bir adım atılmadı. Son 5 yılda Ekrem İmamoğlu burada sorumlu. 288 saat yıllık geçirilen süre. Yani 10 günden fazla. Ortalama hızınız 60'tan 42 km'ye düşmüş. 5 yılda olumsuza doğru gitmiş. Ama ondan önceki yıllarda da olumsuza gitmiş.

YAPILMASI GEREKEN 4 ANA TEMAMIZ VAR BİZİM

İstanbul'a acil bir deprem yasası ve yetkilendirilmiş bir komite lazım. Konuşamıyor çünkü bakanlarla belediye başkanı. Dört ana temamız var bizim; Barınma-deprem, ulaşım-trafik, sosyal belediyecilik ve düzensiz göç.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının İstanbul'dan başka bir odağı olmamalı. İkinci yüzyılın kurtarıcısı İstanbul'daki deprem sorununu ortadan kaldıran olacaktır.

TEŞKİLATLARINIZ ÇABA İÇERİSİNDE Mİ?

Çok net bir cevap vereyim. Ağaçlar budanır bazen daha gür çıksın diye. Gerçekten inançlı ve iman etmiş 500 bin üyelerimiz var. En sağlamları burada ve hiçbir beklentileri yok. Gece 2'de gidiyoruz kapı çalıyoruz. Bu duygu sizi iktidara götürüyor.

Haberin Devamı

AFİŞLER ENGELLENİYOR MU?

Afiş konusunda bir engelleme var. Ajans önce iktidarın rahatsız olduğunu sonra da belediyenin rahatsız olduğuydu. En sonunda belediye bu afişlerin asılması istemiyor denildi. Biz de afişlerimizi çektik. Ajans paramızı geri ödedi. Kadıköy'de biz parkta çocuk şenliği yapmak istedik. Valilik, kaymakamlıktan izin aldık, belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü uygun değildir demiş izin alamadık. Biz müstakil karar almaktan çok mutluyuz. Milletimiz kararı verecek.

 OY HEDEFİNİZ NEDİR?

Bu bir mücadele. Ben gerçekçi bir adayım. Çok zor iki rakip. 2023 yılında genel seçimlerde yüzde 8,1 oy oranı aldık İstanbul'da. Ben İstanbul'daki adaylığımın Türkiye'yi etkileyeceğini düşünüyorum. Güçlü bir adayın varlığı İYİ Parti'nin duruşunu gösterir. 30 yılda Türkiye'de muvaffak olmuş tek partiyiz. Bugün bir tohum atıldı. Bir sonraki seçimde çok daha farklı olacak. Ben üzerime düşen görevi hakkıyla yapayım gerisi milletimizin taktiri. Belki biz bunu 2019'da yapsaydık bugün çok daha iddialı olacaktım.