Gündem CHP'de en kritik PM! ‘Kale’ koltuğunun adayı netleşecek

CHP'de en kritik PM! ‘Kale’ koltuğunun adayı netleşecek

02.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de bugün önce MYK sonra PM toplanacak. Kritik toplantılarda, CHP’nin kalelerinden Çankaya başta olmak üzere açıklanmamış ve ön seçim kararı alınmamış yerlerin belediye başkan adayları belirlenecek.

CHPde en kritik PM ‘Kale’ koltuğunun adayı netleşecek

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Çankaya Belediye Başkan adayının Genel Başkan Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya yakınlığı ile bilinen PM üyesi Hüseyin Can Güner’in olması bekleniyor. Çankaya için adı  geçen diğer isim ise Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci. Sincan’da ise Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın adı geçiyor. 

Haberin Devamı

KRİTİK İLÇELER 

Son anda sürpriz bir gelişme yaşanmazsa PM’de İstanbul’un henüz karara bağlanmamış ilçe adayları da netleşecek. İstanbul’da Adalar, Bakırköy, Esenyurt, Kadıköy, Sarıyer belediye başkanlarının değişeceği kulislere yansıdı. Kadıköy için İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi, DEM’in birlikte yönetim talepleri içerisinde yer aldığı belirtilen Adalar için de İstanbul Planlama Ajansı Genel Koordinatörü Esra Huri Bulduk’un adı geçiyor. Avcılar için “mevcut başkan Turan Hançerli ve İBB CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Değirmenci kafa kafaya” ifadesi kullanılıyor. Bakırköy için ise Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu’nun ismi telaffuz ediliyor. Esenyurt’a ise İş insanı Engin Doğru, İBB Meclis Üyesi Ali Gökmen, Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin’in ismi konuşuluyor. Sarıyer için Merve Öztopaloğlu ve İBB Danışmanlığını yapan Tonguç Çoban’ın adları geçiyor. 

Haberin Devamı

‘İMAMOĞLU NE DERSE O’ 

İstanbul listesine ilişkin partili kaynak şu iddiaları dile getirdi: “Ekrem Bey ne derse o oluyor. MYK’dan çıksa da PM’ye giderken bile liste değişebiliyor.” 

ÖZEL: UMUDU ÖRGÜTLEYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisince düzenlenen ve açılışı önceki gün Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan “Yerel Yönetimler Çalıştayı”nda konuştu. Seçim stratejilerini ve “Türkiye İttifakı”nı anlatan Özel, özetle şunları kaydetti: “Bu seçimin stratejisi elbette şöyle olacak; yaptığımızı doğru anlatacağız, övünmeyi bileceğiz. Umudu örgütleyeceğiz. Geçmişte örgütlediğimiz umudun nasıl başarıya dönüştüğünü anlatacağız, örneğin dayanışma belediyeciliğinde çok önemli başarılar elde ettik. Bu konuları mutlaka çok doğru anlatacağız. Türkiye İttifakı ya da şehirlerin kendi ittifakları; bu şehirleri bizlere kazandıranlar ve emanet edenler değişmedi. Yani ittifak yaptığımız partilerde bazılarında yönetimler değişti, bazılarında anlayışlar değişti. Ama bir gerçek var. Bizi buraya getiren seçmen değişmedi. O zaman ne yapmak gerekiyor; geçen sefer oy veren seçmene ‘İyi ki oy vermişim. Bunlar devam etsin’ dedirtmek lazım ve bir bütün olarak Türkiye İttifakını örmek lazım.” - ANKARA Milliyet