Gündem Kızılay ve AFAD'dan açıklama: Gazze'de depomuz bulunmamaktadır

Kızılay ve AFAD'dan açıklama: Gazze'de depomuz bulunmamaktadır

30.10.2023 - 18:56 | Son Güncellenme:

İsrail'in Türk Kızılay'a ait bir depoyu vurduğu iddia edilmişti. Türk Kızılay'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada, " Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır. " denildi.

Kızılay ve AFADdan açıklama: Gazzede depomuz bulunmamaktadır

İsrail hava saldırıları ile Gazze’de Filistin Kızılay’ının depolarını vurması üzerine Türk Kızılayı kınama mesajı yayımladı. Türk Kızılayı tarafından yayımlanan mesajda, “Gazze'de inşasına Türk Kızılay olarak destek sağladığımız Filistin Kızılayı'na ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı ve kullanılamaz halde geldiği bilgisi ve görüntüleri bugün tarafımıza ulaşmıştır. Söz konusu depo insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayı'na ait olup Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır. Ağır koşullar altında insani ihtiyaçları karşılamak için cansiperane çalışan Filistin Kızılayı çalışan ve gönüllüleri başta olmak üzere İnsani yardım çalışanları ve tesislerine yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

 

AFAD

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İsrail, Gazze’de AFAD binasını vurdu” iddialarını yalanladı. AFAD yaptığı açıklama Gazze’de depolarının olmadığını belirtti.

AFAD, “İsrail, Gazze’de AFAD binasını vurdu” haberlerinin çıkması üzerine açıklama yaptı. Vurulan binanın AFAD’a ait olmadığı ve Gazze’de AFAD’ın deposu olmadığı belirtilen açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında İsrail tarafından, AFAD’ın kullandığı binanın ağır hasar aldığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Gazze'de kurumumuza ait faaliyet gösteren herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.