Gündem Online E-Bordro Sorgulama, Maaş Bordrosu Sorgulama

Online E-Bordro Sorgulama, Maaş Bordrosu Sorgulama

18.06.2015 - 10:47 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan E-Bordro sistemi pek çok kamu personeline kolaylık sağlamaktadır. E-Bordro sayesinde memurlar maaş bilgilerini internet üzerinden kolayca görüntüleyebilmektedirler. E-Bordro sistemi hakkında ayrıntılı bilgileri için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online E-Bordro Sorgulama, Maaş Bordrosu Sorgulama

Kamu personellerine yönelik olarak Maliye Bakanlığı tarafından sunulan yeni hizmet ile birlikte internet üzerinden memur maaşının güncel bordrosunu inceleyebilme fırsatı bulunuyor. Dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan e-bordro sorgulama uygulamasını kullanarak, son derece pratik ve kolay bir şekilde güncel memur maaş bordrosunu online olarak görüntüleyebilme ve tüm ayrıntıları ile birlikte inceleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Son yıllarda gelişen internet teknolojisi kamu kurumları tarafından en etkin şekilde kullanılmaya başlanırken, kamu hizmetlerinde internetin daha aktif bir rol üstlenerek, modern çağa kamu kurumlarının en başarılı şekilde entegre edilebilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı kamu kurumları içerisinde de internetin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayarak, hem kurum içi işlerlik yönünden hem de vatandaşa işlem kolaylığı yönünden oldukça önemli avantajlar sağlaması amaçlanıyor. Bu noktada e-bordro sorgulama uygulaması oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor.

Maliye Bakanlığı tarafından bu modern internet teknolojisi tabanlı projeler kapsamında Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından kamu personellerinin hizmetine sunulan e-bordro sorgulama uygulaması ile birlikte memurların, en güncel döneme ait veya geçmiş döneme ait olan ayrıntılı maaş bordrosunu görüntüleyebilme imkanına sahip olmasına yardımcı oluyor. Kamu çalışanlarının bankacılık gibi işlemleri başta olmak üzere pek çok işleminde gereksinim duyabildikleri maaş bordrosunun tüm detayları dijital platformda yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulaması ile görüntülenebiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden ya da ebordro.muhasebat.gov.tr/Bordro/gen/login.htm adresinden doğrudan erişim sağlanabilen e-bordro sorgulama uygulaması üzerinde kamu personellerinin bazı kimlik ve memuriyet bilgilerini girmeleri gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın bu online hizmet uygulaması bu şekilde kamu personellerine son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Bu neden ile de günümüzde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. E-Bordro sorgulama uygulaması üzerinde kamu çalışanlarının öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘memuriyet sicil numarası’, ‘emekli sicil numarası’, ‘yıl’, ‘ay’, ‘istihdam tipi ve ‘sayfa içerisindeki güvenlik kodu doğrulamasını’ girmeleri gerekiyor. Böylelikle hem güncel hem de geçmiş dönem maaş bordrosunu e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden alabilme imkanına sahip olabiliyor.