Gündem Son dakika! Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı: Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Güdük vuruldu

Son dakika! Adana Büyükşehir Belediyesi'nde silahlı saldırı: Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Güdük vuruldu

12.02.2024 - 13:05 | Son Güncellenme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük belediye binasında silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem vekili hayatını kaybetti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, makamında silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Güdük, hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

KURŞUN YAĞDIRDI

Olay, saat 12.30 sıralarında Adana Büyükşehir Belediyesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği belirsiz bir kişi, tabancayla girdiği belediye binasında özel kalem müdürü vekili Samet Güdük'e ateş açtı. Güdük, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı.

GÜDÜK HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar üzerine belediyeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Vücuduna 3 kurşun isabet ettiği belirtilen Güdük, belediye yakınındaki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Son dakika Adana Büyükşehir Belediyesinde silahlı saldırı: Zeydan Karaların Özel Kalem Müdür Vekili Güdük vuruldu

HAYATINI KAYBETTİ

İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Samet Güdük’ü belediyenin hemen karşısında bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Güdük kurtarılamadı. Güdük’ün cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

SALDIRGANIN İLK İFADESİ

Samet Güdük'ü vuran M.G. gözaltına alındı. Mikail G., ilk ifadesinde, "Beni dolandırdı, bundan dolayı vurdum” dediği öğrenildi. M.G.'nin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda çalıştığı, Güdük'ün arkadaşı olduğu, bir süre sohbet ettikten sonra üzerindeki tabancayı çekip, ateş ettiği belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen M.G.'nin belediye personeli olduğu için üst araması yapılmamış olabileceği ileri sürüldü.

Aşırı kan kaybeden ve uzun süre duran kalbi tekrar çalıştırılan Güdük'ün durumunun kritik olduğu, yaşam destek ünitesine bağlandığı bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ALACAK VERECEK MESELESİ

Adana Valiliği’nden saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M.G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır” denildi.

SALDIRGANIN ATEŞ ETTİĞİ ANLAR

Öte yandan M.G.'nin daha önce tabanca ile havaya ateş ettiği anlar ortaya çıktı. M.G.'nin bu görüntüleri, sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Haberin Devamı

Son dakika Adana Büyükşehir Belediyesinde silahlı saldırı: Zeydan Karaların Özel Kalem Müdür Vekili Güdük vuruldu

'PARA MESELESİ SADECE BİR OLASILIK'

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’e yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştiren şahıs, Adana Büyükşehir Belediyesi personeli olup, yoksulluğunu anlattığı, geçinmek için çalışmak zorunda olduğunu ilettiği, ailevi sıkıntılarını paylaştığı Başkan Zeydan Karalar tarafından işe alınan bir kişi. Saldırıya uğrayan Özel Kalem Müdür Vekilimiz Samet Güdük’e, milyonlarca liralık borç verecek mali gücünün bulunması mümkün görünmediği gibi, Samet Güdük’ün de insanlarla sorunlu şekilde mali iletişime geçecek bir kişilikte olmadığını, ilişkileri iyi, kişisel husumeti bulunmayan, temiz kalpli bir insan olduğunu, onu tanıyan herkes bilir. Olayın, saldırganın ifadesinde iddia ettiği gibi para meselesi nedeniyle gerçekleştirilmiş olma ihtimali, sadece bir olasılık olarak ortada dururken, saldırganın ifadesinin, bazı iletişim kanallarında tek gerçek gibi yer alması son derece üzücü. Güvenlik güçlerimizin tahkikatı sonucu gerçekler ortaya çıkacaktır" denildi.