Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret ve enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret ve enflasyon açıklaması

04.05.2023 - 12:37 | Son Güncellenme:

Giresun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında çalışan ve emeklilerin maaşlarında düzenleme yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu.
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Bizim Giresun'a olan sevdamız da Türkiye'ye olan sevdamız da son nefesimize kadar devam edecek. Giresun bizimle birlikte olduğu müddetçe Allah'ın izniyle her engeli aşarız. 

GİRESUN KANDİL'İN ŞAKŞAKÇILARINA VATANI DAR EDECEK

Giresun dün Pontus çetelerini vatan topraklarını dar etmişti. Giresun bugün de Kandil'in şakşakçılarına vatanı dar edecek. Sizler ne soğana ne patatese liderini kurban etmezsiniz. Giresun dün Yıldırım, Fatih'in emanetini yere düşürmemişti. Giresun bugün de kahramanlarımızın emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacaktır. Giresun dün manda ve himaye planlarını yıkıp atmıştı. 

ŞEHİRLERİMİZİ YENİDEN KANA BOĞARLAR

14 Mayıs çok önemli. Sizin sadece oy kullanmanız yeterli değil. Eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize oy vermesini sağlamanız lazım.  Aksi halde nefes aldırmadığımız teröristler yeniden gelir bu ülkenin başına musallat olur, FETÖ'cü hainler yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler gelir bizi yeniden kendilerine bağımlı yaparlar. Bunu nasıl yaparlar? Karadeniz gazının vanasını kapatırlar, Gabar'da bulduğumuz petrole beton dökerler. Şehirlerimizi yeniden kana boğarlar.

Haberin Devamı

SELO NE YAPTI DİYOR

Selo ne yaptı diyor? Daha ne yapacak... 51 tane Kürt kardeşimizi öldürdüler. Yasin Börü evladımızı şehit ettiler. Bunun suçu ne diyor. Daha ne olacak Bay Bay Kemal. Kandil'den selam geliyor Bay Bay Kemal'e... Bunların dini yok, ezanı yok, kitabı yok. Bunlar kitapsız. Benim Giresunlu kardeşlerim bunların önünü açmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan son dakika asgari ücret ve enflasyon açıklaması


TEKNOFESTİ HAZMEDEMEDİLER

Bu oyunu 14 Mayıs'ta bozmaya var mıyız? Savunma sanayindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış. Atatürk Havalimanı'ndaki Teknofest'i hazmedebildiler mi? Şimdiden aynı yeri ABD'li şirketlere devretme sözü veriyorlarmış. O şirketle ben 15 sene önce görüştüm. Yatırım yapacağız, dediler. Ne istiyorsanız verelim, dedim. Gelmediler. Bunlar vatansever değil, gelip de bu yatırımları yapmazlar. İHA'ları, SİHA'ları, Akıncı'yı yapan, Kızılelma'yı yapanlar BAYKAR. Bu milletin evlatları ile onları mukayese edemeyiz.

Haberin Devamı

HAK VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNİ BİZ KARŞILADIK

Sadece Giresun-Ordu Havalimanı, Giresunlu ve Ordulu kardeşlerime de yeter. Bu ülkenin eğitimden sağlığa her alanda hizmet standartlarını en yükseğe biz çıkardık mı? Sanayi ve Teknoloji eksikliklerini biz telafi ettik mi? Hak ve özgürlük taleplerini biz karşıladık mı? Ayasofya'yı yeniden ibadete açtık mı? Bu ülkenin küresel yönetim sisteminin güçlü ve etkin bir üyesi haline gelmesini biz sağladık mı?

ENFLASYON DAHA DA DÜŞECEK

Yaptıklarımızı anlatmaya saatler yetmez. Eksikler de yok değil, bütün bunlar aşılacaktır. Çarşıda pazarda yaşanan pahalılığı yine biz aşarız. Enflasyon geçtiğimiz ay itibarıyla yüzde 43'e indi. İnşallah her ay bu şekilde azala azala devam edecek

TEMMUZ AYINDA ÇALIŞANLARIMIZI RAHATLATACAĞIZ

Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan son dakika asgari ücret ve enflasyon açıklaması

İYİ PARTİLİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM

Şimdi burada İyi Partili Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum. Bay Bay Kemal’in isiz partinizi genel başkanınızı inandığınız ve savunduğunuz değerleri böylesine pervasızca istiskal etmesine daha ne kadar sabredeceksiniz.

BİZİM DAVAMIZ AYDINLIK BİR GELECEK BIRAKMA DAVASIDIR

CHP içerisindeki gerçekten cumhuriyetçi gerçekten Gazi Mustafa Kemal’in istiklal anlayışına sahip insanlarımızın hassasiyetlerinin nasıl istismar edildiğini biliyoruz Bu yüzden diyoruz, bizim davamız ülkemizin kazanımlarını daha da ileriye taşıma evlatlarımıza aydınlık bir gelecek bırakma davasıdır.

Haberin Devamı

ASIL DERSİ 14 MAYIS'TA VERECEĞİZ

Bay Bay Kemal geçen buraya uğramış. Kaç kişi vardı? Asıl dersi 14 Mayıs'ta vereceğiz. Mevcut sıkıntıları biz gidereceğiz. Yeter ki biz birlikteliğimize, kardeşliğimize oy vereceğiz. 

85 MİLYONUN TAMAMININ BU DAVADA YERİ VAR

Bu davanın muhatabı 85 milyonun tamamıdır. 85 milyonun tamamının bu davada yeri var. Gelin ülkemizin geleceği için Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenelim.

KARADENİZ UŞAKLARINA BU YAKIŞIR

Giresun 14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Giresun 14 Mayıs’ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? Giresun 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’na doğru adımlarla yola devam diyor muyuz? Allah sizlerden razı olsun. Karadeniz’in uşaklarına da bu yakışır.

NEREDEN NEREYE

İlk arsamla 200 alt yapısı hazır arsa vereceğiz. Ulaştırmada Eğribel Tünelini ve projedeki diğer tünelleri bu yıl tamamlıyoruz. Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk denize dolguyla inşa edilen havalimanını kazandırdık. Havalimanımızın yolcu trafiği ne biliyor musunuz? Geçtiğimiz yıl 809 bini geçti. Nereden nereye. Tarım ve ormanda yaklaşık 55 bin dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek olan 12 barajın inşası sürüyor.

Haberin Devamı

HEP YALAN SÖYLÜYOR, NASIL UĞRAŞMAYALIM

Bana diyorlar ki bay bay Kemal ile neden bu kadar uğraşıyorsun. Yahu hep yalan söylüyor nasıl uğraşmayayım. Bizim derdimiz onların temsilcisi olduğu zihniyetle. Bu zihniyet Kandil'de PKK olarak karşımıza çıkan zihniyettir.

KİRLİ OYUNLARIN KOÇ BAŞLARI BUNLAR

Gençlerimizi değersizleştirmek isteyenler kirli oyunların koç başları bunlar. Biz LGBT'ci değiliz. CHP, İYİ Parti LGBT'ci. O masada oturanlardan bir laf duydunuz mu? Bize Allah yeter, bize milletimizin sevgisi desteği yeter.

BU AY DOĞAL GAZ ÜCRETSİZ

Bu ay doğal gaz tamamen ücretsiz. Londra'daki tefecilerden gelmiyor he Karadeniz'in doğal gazı bu. Bundan sonraki bir yıl boyunca da her ay 25 metreküplük kullanımınız faturalarınızdan düşürülmeye devam edecek. Daha doğalgaz sevincinin heyecanını yaşamadan, Gabar'daki petrol müjdemizi sizlerle paylaştık. Yıllık tüketimimizin 10'da 1'ini tek başına karşılayan bu haber sadece bir sahadaki keşiftir.