Gündem Polat çifti hakkında karar: Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler

Polat çifti hakkında karar: Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler

04.11.2023 - 16:36 | Son Güncellenme:

Kara para aklama, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma ve vergi kanuna muhalefet suçlamalarıyla gözaltına alınan Engin ve Dilan Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı. Çiftin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere ise el konuldu.
Gözaltına alındılar

Haberin Devamı

Başlatılan soruşturma çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, geçtiğimiz Çarşamba günü gece saat 01.00 sıralarında yapılan operasyonda Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün’ün de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına aldı.

Polat çifti hakkında karar: Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

4 gün emniyette gözaltına kalan şüphelilerden bazılarının ifadelerine ulaşıldı. Dilan Polat’ın sorgu sırasında ağladığı ve bütün şirket hareketlerinden eşi Engin Polat ile muhasebecilerin ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin aylık gelirlerinin 150 ile 200 bin lira olarak beyan ettikleri Engin Polat’ın suçlamaları kabul etmediği, çiftin adres değişikliğini ise çocuklarının okulları için yaptığını söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Polat çifti hakkında karar: Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler

Elde edilen bilgilere göre Dilan Polat ve Engin Polat’a sorulan sorulardan biri operasyondan kısa bir süre önce neden adres değişikliği yaptıkları oldu. Çiftin bu soruya çocuklarımızın okulu için diye cevap verdiği, aylık gelirlerini ise 150-200 bin olarak beyan ettikleri öğrenildi.

Polat çifti hakkında karar: Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler

'BEN REKLAM YÜZÜYÜM'

Öte yandan Dilan Polat’ın kendisine yöneltilen sorulara, “Şirketlerin hareketleri, para giriş çıkışlarıyla eşim ve muhasebe birimi ilgileniyor. Ben sadece reklam yüzüyüm" şeklinde cevap verdiği belirtildi.

ENGİN POLAT: YOLSUZLUK YAPMADIK, BU PARALARI BİRİKTİRDİK

Engin Polat’ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, “Şirket açtım kapattım doğru, battı şirketim. Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik. Çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi. Engin Polat’ın babası Sezgin Polat’ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün’ün ayarladığını söylediği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlardan biri olan Ahmet Gün’ün ise aylık gelirini 300 bin olarak gösterdiği, şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade ettiği öğrenildi. 

Polat çifti hakkında karar: Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler

 TUTUKLAMA TALEBİ

Dilan Polat ile Engin Polat soruşturmasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklama, 2'si de adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Haberin Devamı

Avukat Ahmet Gün, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘vergi usul kanununa muhalefet’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından ve Alper Kürşat Polat ve Can Doğu’nun da aralarında bulunduğu 11 şüpheli ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ ve ‘vergi usul kanununa muhalefet’ suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Diğer iki şüpheli ise adli kontrol şartıyla hakimliğe sevk edildi.