Gündem Seçil Erzan cezaevinden haber gönderdi: 100 bin dolarını taksitle verebiliriz... Fatih Terim mesajı telefondan çıktı

Seçil Erzan cezaevinden haber gönderdi: 100 bin dolarını taksitle verebiliriz... Fatih Terim mesajı telefondan çıktı

08.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Erzan’ın avukatının 3 milyon dolar alacaklı iş insanı Çağlar’ı arayarak, “Borcu kabul ediyoruz. Biz şu anda sadece 100 bin dolar ödeme yapabiliriz, onu da taksitler halinde” dediği öğrenildi. Çağlar, bu teklifi reddettiğini söyledi.

ÇİĞDEM YILMAZ- Yüksek gelir vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandıran bankacı Seçil Erzan’ın, tutukladıktan sonra avukatı aracılığıyla 3 milyon dolar dolandırdığı iş insanı İsmail İbrahim Çağlar’a haber göndererek, “Biz size şu anda sadece 100 bin dolar ödeme yapabiliriz, onu da taksitler halinde yapabiliriz” dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İş insanı Çağlar, avukatı Candaş Gürol aracılığıyla Seçil Erzan’la tanışmış ve yüksek gelir vaadiyle para vermeyi kabul etmişti. Çağlar’ın iş yerine 2 milyon 910 bin dolar parayı Erzan’ın bir dönem sevgilisi olan avukat Candaş Güral’ın getirdiği ortaya çıkmıştı. Dosyada tanık olarak dinlenen Çağlar’ın sekreteri Sanem Oktay, “Patronum İsmail İbrahim Çağlar beni telefonumdan arayarak, avukat Candaş Gürol’un bana bir çanta getireceğini ve bu çantayı alarak Seçil Erzan’a teslim etmem gerektiğini söyledi” demişti.

PARA İSVİÇRE’DEN

Çağlar’ın avukatları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundukları dilekçede, “Müvekkilimizin yurtdışındaki parasının yatırım danışmanlığının İsviçre’de mukim Horizon Investment SA tarafından yürütüldüğü, müvekkilimizin parasının yine İsviçre’de mukim Credit Agricole Indosuez-Cenevre’de bulunduğu, müvekkilimizin yurtdışındaki parasının bir kısmını Türkiye’ye getirmek istediği, ancak, Türkiye’deki boşanma davasında malvarlığına tedbir konulması nedeniyle parayı getiremediği, bu sebeple müvekkilimizin Cenevre’deki parasını boşanma davasını yürüten avukatı Candaş Gürol’un hesabına gönderttiği, Gürol’un söz konusu meblağı müvekkilimize elden teslim ettiği, müvekkilimizin meblağı Denizbank’taki kapalı/gizli fonda değerlendirme üzere bankaya yatırdığı”nı belirtti.

Haberin Devamı

‘SEÇİL HANIM PİŞMAN’

Çağlar ise emniyetteki ifadesinde olayın ortaya çıkmasının ardından gerçekleşen ilginç telefon konuşmasını şöyle anlattı:

“Seçil Erzan isimli şahsın avukatı olduğunu beyan eden Nadide Karaaslan, 21.04.2023 (Seçil Erzan 11.04.20023’te tutuklandı) tarihinde Whatsapp uygulaması üzerinden aradı ve bana ‘Seçil hanım çok üzgün ve pişman, sizden almış olduğu parayı inkar etmiyor ama şu anda parası yok’ dedi, ben de o esnada hastanede olduğumu ve tedavi olduğumu ancak isterse kendisi ile hastanede buluşabileceğimi söyledim. Avukat olduğunu beyan eden şahıs buluşmayı planladığımız tarihte gelmedi ve beni tekrar 28.04.2023 tarihinde aradı, bu sefer ise bana ‘Biz şu anda sadece 100 bin dolar ödeme yapabiliriz, onu da taksitler halinde yapabiliriz’ dedi. Ben de kendisine olayın mahkemede çözülebileceğini söyledim ve ödeme yapmasını istemedim.”

Haberin Devamı

Çağlar’ın iddialarını sorduğumuz Erzan’ın avukatı Nadide Nazlı Karaaslan ise konuşmayı doğrulayarak, “Ancak taksit olayı doğru değil. İsmail İbrahim Çağlar’ın da herhangi bir özelliği yok. Adamın hesabında kalan bir para varmış, Seçil de adam parasını alsın diye düşündü. ‘Kimseye yaramayacak bir para, bari adam alsın. Bankada kalacağına hakkını alsın’ dedi. O para da yurtdışında varlık barışı ile geldiği için kesintiler oluyormuş hesapta, o yüzden hesapta fazla kalmış” dedi.

6 AYDA 143 KEZ KONUŞTUKLARI ORTAYA ÇIKTI! ‘GÖRÜŞMÜYORUZ’ İDDİASINI HTS KAYITLARI YALANLADI

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- Öte yandan Fon dolandırıcılığı suçlamasıyla 216 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan bankacı Seçil Erzan’la 10-12 yıl gönül ilişkisi yaşadığını, ancak 2019 yılı ortalarından beri hiç görüşmediğini iddia eden Nuri Köşkdere’nin ifadesini HTS kayıtları yalanladı. Köşdere’nin Seçil Erzan’la, skandalın patladığı 7 Nisan günü beş defa olmak üzere son altı ayda 143 görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Davaya bakan İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebiyle BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurum)’dan talep edilen HTS kayıtlarına göre; Köşkdere’nin kendisine ait Köşkdere Otomotiv şirketi üzerine kayıtlı olup, emniyette verdiği ifadede şahsi iletişim numarası olarak sunduğu 0532 313 xx xx numaralı telefonla Seçil Erzan üzerine kayıtlı 0532 318 xx xx numaralı şahsi telefon numarası arasında 7 Kasım 2022 ile skandalın ortaya çıktığı 7 Nisan 2023 tarihleri arasında 143 konuşma ve mesajlaşma olmuş.

Altı aylık süreçte davanın diğer tutuklu sanığı Ali Yörük ile Seçil Ergen arasında ise 118 görüşme yapıldığı belirlendi. Kayıtlara göre Erzen son 6 ayda davanın diğer tutuksuz sanıkları Atilla Yörük’le 12 kez, Nazlı Can’la 872 kez, eski sevgilisi Candaş Gürol ile 1012 kez görüşme yapmış.

TERİM’İN MESAJI TELEFONDAN ÇIKTI

Erzan’ın telefonunda “başka bir şahıs tarafından gönderildiği anlaşılan” SMS görüşmesine ait ekran görüntüsü tespit edildi. Gece yarısı saat 00.07’de “Fatih Terim” ismiyle kayıtlı numaradan atıldığı anlaşılan mesajda, “Candaş kardeşim, avukatım ve kardeşim olarak gerekeni yap lütfen” yazdığı görülüyor. Mesajın, bir dönem Terim’in avukatlığını yapan Candaş Gürol’a gönderildiği, Gürol’un da ekran görüntüsü Erzan’a gönderdiği tahmin ediliyor.