Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'
Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
Sıcak suyla turşu kurulur mu? İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte turşu sezonu açıldı. Havaların serinlemesiyle kışlık hazırlıkları başladı. Genellikle turşu soğuk su ile kuruluyor. Ancak sıcak suyla turşu kuran hiç duymuş muydunuz? İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…