Yemek Sıcak suyla turşu kurulur mu? İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…

Sıcak suyla turşu kurulur mu? İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…

26.09.2023 - 11:39 | Son Güncellenme:

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte turşu sezonu açıldı. Havaların serinlemesiyle kışlık hazırlıkları başladı. Genellikle turşu soğuk su ile kuruluyor. Ancak sıcak suyla turşu kuran hiç duymuş muydunuz? İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…

Sıcak suyla turşu kurulur mu İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…

Salatalık turşusu, hem lezzetli hem de sağlıklı bir atıştırmalık. Ayrıca yapması da çok kolay. Taze salatalıkların tuzlu su ve baharatlarla fermente edilerek yapılan bir turşu çeşididir. Bu turşu, çeşitli yemeklerin yanında veya sandviçlerde garnitür olarak kullanılır ve lezzetli bir atıştırmalık olarak da tüketilir. Salatalık turşusu yapımı oldukça basittir ve evde yapılabilir. İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi ve püf noktaları…

Haberin Devamı

Malzemeler

1 kg kavanoz için;

Salatalık (taze, ince olanı)

1 acı biber (şart değil)

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı iri tuz

1 limon dilimi

1 çay bardağı sirke (elma, üzüm farketmez)

Kavanoz dolana kadar sıcak su

Sıcak suyla turşu kurulur mu İşte kütür kütür salatalık turşusu tarifi…

Yapılışı:

* Kavanozları sıkıca kapat

* Karanlık bir yerde 5-7 günde oluyor (rengi sararınca oldu demektir)

Kavanoz kapalıyken 4-5 ay karanlık bir yerde saklayabilirsin, açıldıktan sonra da dolaba koyabilirsin.

Salatalık turşusunun püf noktaları

Salatalık turşusu yapmak aslında çok kolay bir iş. Ama lezzetli ve çıtır bir turşu elde etmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte salatalık turşusunun sırları:

- Salatalıkları seçerken küçük, sert ve taze olanları tercih edin. Çok büyük veya yumuşak salatalıklar turşuda istediğiniz kıvamı vermez.

Haberin Devamı

- Salatalıkları iyice yıkayın ve kurulayın. Kabuklarını soymanıza gerek yok, ama isterseniz hafifçe kazıyabilirsiniz.

- Salatalıkları kavanoza dizmeden önce uçlarını kesin. Bu şekilde salatalıklar daha çabuk olgunlaşır ve daha lezzetli olur.

- Kavanozun dibine sarımsak, dereotu, maydanoz, kereviz sapı, defne yaprağı, karabiber tane, kırmızı biber, hardal tohumu gibi aromatik malzemeler koyun. Bu malzemeler turşuya hem renk hem de tat katar.

- Kavanoza salatalıkları sıkıca dizin. Aralarda boşluk bırakmayın. Üstüne de aynı malzemelerden koyun.

- Turşu suyunu hazırlamak için su, sirke, tuz ve şeker bir tencerede kaynatın. Soğumaya bırakın.

- Turşu suyunu kavanoza dökün. Salatalıkların tamamen suyun içinde kalmasına dikkat edin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

Yazarlar