Pazar Pandemiye özel dekorasyon önerileri

Pandemiye özel dekorasyon önerileri

16.05.2021 - 03:05 | Son Güncellenme:

Dört duvar arasında hapsolmuş hissetmemek için yaşadığımız alanları, küçük dokunuşlarla huzurlu, kullanışlı ve konforlu bir hale getirebiliriz

Pandemiye özel dekorasyon önerileri

Evlerimiz, her zaman kendimizi rahat ve mutlu hissettiğimiz, bizi dünyanın kaosundan uzaklaştıran sığınaklarımız oldu. Yine de evle kurduğumuz fiziksel ve mental bağ, belki de hiçbir dönemde pandeminin birinci senesini doldurduğumuz günlerdeki kadar güçlü olmamıştı. Bugünlerde pek çoğumuz için yaşam alanlarımız sadece “ev” olmaktan ibaret değil. Eskiden aile bireyleriyle akşamdan akşama buluştuğumuz ve çoğunlukla otel gibi kullandığımız evlerimiz, artık hem ofisimiz hem spor salonumuz; yemek yiyip uyuduğumuz, film izlediğimiz hayatımızla ilgili diğer her şeyi, üstelik çok da geniş olmayan bir alanda yapmak zorunda kaldığımız çok fonksiyonlu mekânlara dönüştü. Tam kapanma kararıyla evlerden çıkamazken kendimizi dört duvar arasında hapsolmuş hissetmemek için yaşadığımız alanları küçük dokunuşlarla daha huzurlu, daha kullanışlı ve konforlu bir hale getirebilmemiz mümkün.

Haberin Devamı

Eşya kalabalığından arındırın!

Bu kadar çok eylemin iç içe yürüdüğü bir ortamda daha rahat nefes alabilmek için yapılması gereken ilk iş metrekareye düşen eşya kalabalığından arınıp, sadeleşmeye gitmek olmalı. Her biri bizler için farklı anılar çağrıştırsa da sehpanın ve dresuarın üzerinde adeta tek bir boş santimetrekare bırakmayan o şamdanları, bibloları, örtüleri ve diğer aksesuarları özenli bir elemeden geçirmenin vakti geldi de geçiyor bile! Sizin için değerli ve gerekli olanları koruyup, çoktan sıkıldığınız koltuk, sehpa ve lambaderleri depolara kaldırmak, ihtiyacı olan birilerine hediye etmek veya ikinci el ürün satabileceğiniz aplikasyonlarda alıcısını aramak kurtarıcınız olabilir. Böylece yaşam alanlarınızı çok daha rahatlatıcı ve sakinleştirici bir görünüme sokarak, mekân atmosferini hafifletebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dağınıklıklardan ve fazlalıklardan kurtulup, evin yeni fonksiyonlarına yer açmak için uzun zamandır ertelediğiniz akıllı depolama sistemlerini bu dönem gündeminize almanızda fayda var. Evinizin uygun odalarında veya antrelerde, yerine özel olarak yaptıracağınız dolaplarla karışıklık yaratan tüm detayları göz önünden kaldırarak yaşam alanlarınızı kalabalıktan kurtarabilirsiniz.

Bu bahar etkili bir dekorasyon değişikliği düşünenler ise duvarlarını tamamen beyaza boyayabilir, bej ve gri tonlarında mobilyalarla iç mekânlarını daha ferah bir hale getirebilirler. Metalik detaylar veya iddialı aksesuarlar yerine ahşap, bambu gibi organik malzemelerle biçimlenmiş ürünleri tercih ederek doğaya küçük dokunuşlar yapabilirsiniz. Cam yüzeylere ve aynalara daha fazla yer vermek, evinizi hem daha geniş hem de daha aydınlık gösterecektir.

Çirkin balkon yoktur, bakımsız balkon vardır!

Muhteşem bir balkon için büyük paralar harcamanıza gerek yok. En sıradan ve en küçük balkonlar bile, küçük ahşap bir bank ile bambaşka bir ruha bürünebilir. Bankın üzerine atacağınız küçük bir şal, zeminde kilim desenli bir paspas, köşede konumlandıracağınız tropikal bir bitki ve rengârenk mumlar ekstra bir çabaya gerek olmadan balkonunuza bohem bir stil kazandıracak. Balkonunuz genişse ve bütçeniz varsa rahat minderlerle döşenmiş rattan veya bambu bir kanepe ve iki koltukla davetkâr bir balkon yaratabilir, zeminde kullanacağınız teak decking uygulamasıyla balkonunuzda bir tekne güvertesi atmosferi oluşturabilirsiniz. Cesur olun ve tüm boşlukları bitkilerle donatarak balkonunuzu tropikal bir bahçeye dönüştürün. Çiçeklendirme için alanınız yeterli değilse ahşap raflardan, askılı saksılardan veya makromeyle örülmüş sarkaçlardan yararlanabilirsiniz. Balkon duvarına monte edilen kafes görünümlü ahşap panellere sarmaşıkları tırmandırarak dikey bir bahçe yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uzmanlara göre post-pandemik dünya, kentin kaotik koşuşturmasında durup nefes alabilmeyi daha sık hatırlayacağımız “slow living” ve “well-being” kavramlarının ön planda olacağı, sağlığımızın ve gezegenimizin kıymetinin daha çok farkında olacağımız ve ev yaşantısıyla çoktan barıştığımız bir dünya olacak. Tıpkı huzurlu bir koza gibi bizi saran evlerimize değer vermenin aslında kendimize değer vermek olduğunu hep akılda tutarak evde kalalım, sağlıklı kalalım!

Haberin Devamı

Pandemiye özel dekorasyon önerileri

Evi değiştirmek yerine doğayı eve taşıyın!

Evi değiştirmek yerine doğayı evin içine taşımak bu süreçte daha ekonomik bir kurtarıcı olabilir. Yaşam alanlarınızda saksı bitkilerine yer açarak, gövdeli ve iri yapraklı bitkilerden küçük kaktüslere zengin bir bitki çeşitliliği edinmeyi deneyin. Son dönemde bitki sehpaları o kadar çok çeşitlendi ki, kendi stilinize uygun birkaç tanesini online portallardan hızlıca edinmeniz çok kolay. Bitkilerinizi, evin uygun ışığa sahip farklı köşelerine yerleştireceğiniz ahşap veya ferforje sehpalarla dekorasyonunuzun değişmez parçaları haline getirebilirsiniz.

Pandemiye özel dekorasyon önerileri