Cilt Bakımı 10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay! 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin

10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay! 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin

25.11.2023 - 20:05 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda aynaya baktığınızda, görüntünüzden hoşlanmadınız mı? Yorgunluk, yeni yaşlanma çizgileri ve gözlerinizin altında koyu halkalar mı var? Bütün bunlar birdenbire ortaya çıkmadı, hepsi uzun yıllar süren cilt bakımı ihmalinin sonucu. Yani 10 yaş daha genç görünmek istiyorsanız bazı değişiklikler yapmanız ve bundan sonra da bu değişikliklere sadık kalmanız gerekiyor.

10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin

1- Daha fazla su için

Haberin Devamı

Vücudumuzun yüzde 60'ının sudan oluştuğunu biliyor muydunuz? Hidrasyon sağlığımızın anahtarıdır. Su içtiğinizde yalnızca cildinizin ve vücudunuzun nemli kalmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzdaki toksinleri de atarsınız. Toksinler kendinizi yorgun hissetmenizin, nedenlerinden biridir. Her gün 1,5 litre su iyi görünmeniz için yeterlidir.

2- Dengeli bir diyet benimseyin

Dengeli beslenme, abur cuburdan uzak durmaktan daha fazlasıdır. Doğru zamanlarda yemek yemekle ilgilidir, tıpkı gece geç saatlerde yaşanan iştahsızlıklardan uzak durmak gibi. Daha fazla sebze, daha az protein ve karbonhidrat yiyin. Kendinizi aç bırakmayın, ölçülü yiyin ve sağlıksız isteklere boyun eğmeyin. Bunların hepsi 10 yıl daha genç görünmenize yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin

3- Egzersiz yapın

Bir süredir koşu sahasına veya spor salonuna adım atmadıysanız, şimdi tam zamanı. Yavaş yavaş kondisyonunuzu geri kazanacaksınız.

4- Cildinizi nemlendirin

Cildiniz insan vücudunun en büyük ve en görünür organıdır. Cildinizin sürekli şımartılmaya ve nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Onu ihmal edersiniz o da size düşman olur. Çok pahalı cilt bakım ürünleri kullanmayın, saf hindistancevizi yağı ve doğal peelingler gibi doğal ürünleri tercih edin.

10 yaş daha genç görünmek bu kadar kolay 5 alışkanlıkla hayatınızı değiştirin

5- Cildinizi zararlı güneş ışınlarından koruyun

Güneş kremi bronzlaşmanızı engellemez ancak sizi zararlı güneş ışınlarından kısmen korur. Bronzlaşmaya saat 13.00'ten sonra başlamalısınız, o zaman güneşin daha az zararlı olduğu zamandır. Güneşte otururken bol su içmeniz gerekir. Güneşe çok fazla maruz kalmak cildinizin kurumasına, yaşlanma belirtilerinin artmasına ve zamanla ciltte sarkmalara neden olur.

Yazarlar