Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Doğru ameliyatsız estetik işlemi ile en güzel ve sağlıklı halinizi, doğallığı bozmadan yakalamak mümkün!

Ameliyatsız estetik uygulamalarının amacı; sizi her zaman doğal sınırlar içerisinde, abartıdan uzak, ihtiyacınız kadar dokunuşlarla doğal güzelliğiniz olan gençlik ışıltınızı ortaya çıkarmaktır. Tek başına bir işlem hiçbir zaman yeterli değildir. Temelde doğru zamanlarda uygulanan doğru ameliyatsız estetik işlemi ile en güzel ve sağlıklı halinizi, doğallığı bozmadan yakalamak mümkün.

Peki doğru bir tedavi ve yenilenme planlaması nasıl olmalı?

Haberin Devamı

Temelde üç problem vardır:

1. Cilt kalitesinde (nem, sıkılık, defans) bozulma.

2. Yüzde tutucu/asıcı noktalarda oluşan hacim kayıpları.

3. Kemik yapıda küçülme.

İlk iki problem, ameliyatsız estetik ile engellenebilir ya da problem ortaya çıkmışsa düzeltilebilir. Üçüncü problem ise kemik yapıda küçülme ise engellenemez. İyi tarafından bakacak olursak da şunu söyleyebilirim, üçüncü problemin yaşlanma sürecine etkisi çok kısıtlı. Genelde cilt kalitesini onarmak ve hacim kaybını düzeltmek hemen hemen her hastada yeterli sonuç vermektedir. Yani kısacası, doğal yüz hatlarımızı, canlı, dinç ve sıkı bir cilt yapısına tekrardan kavuşturabiliriz.

Erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırarak daha dinamik ve doğal bir cilde sahip olmak mümkün!

Birinci önceliğiniz günlük ürün kullanımı olmalı. Temelde cildinizin ihtiyacı olan 3 ürün vardır. Hyaluronik asit içeren gece serumları, C vitamini içeren serumlar ve güneş koruyucular. Mutlaka bu üç bakım ürünü hayatınıza düzenli olarak bulunsun.

Sonraki süreçte öncelik hacim kayıplarını düzeltmek olmalı. Bu sayede cildinizin tutunacağı alanlar yaratırsınız ve aşağı doğru düşmesinin önüne geçersiniz.

Son aşama ise cilt kalitesini arttırmaya yönelik mezoterapi ve cilt lazeri uygulamaları olmalı.

Tüm bu aşamaları düzenli bir program ve planlama ile gerçekleştirirseniz eğer kendinizi her zaman yaşıtlarınızın en iyisi konumunda tutarsınız.

Yüzünüzün doğal sınırları, dolgu uygulama bölgelerinin birbirleri ile ilişkisi ve açıları iyi hesaplanmalıdır!

Haberin Devamı

Unutulmamalıdır ki herkesin doğal sınırları vardır. Genelden örnek vermek gerekirse çene bölgesinde bir gerileme var diyelim ve dolgu uygulamaları ile düzeltilecek. Hastanın yan profilden bakıldığında çene ucu, burun ucunu geçmeyecek şekilde, çene ucuna dolgu uygulaması yapılmalıdır. Bu şekilde doğal çene hattınız tekrar ortaya çıkartılırsa genç ve dinamik görünmeniz mümkün olur. Kısacası yüzünüzün doğal sınırları, dolgu uygulama bölgelerinin birbirleri ile ilişkisi ve açıları iyi hesaplanmalıdır.

Bu size verdiğim sadece bir örnek. Daha örnekler çok ama sizler için kafa karıştırıcı olabilir diye bir örnekle yetineceğim.

Bu arada Amerika menşei uygulamaların estetik sektörünü domine etmesi sebebi ile son yıllarda aşırı abartılı çene, elmacık vb. dolgu uygulamaları ile karşılaşıyoruz. Bu tarz uygulamalardan uzak durmanızı, ihtiyacınız ne ise abartıdan uzak ve doğal yüz akışınızı tekrar ortaya çıkaracak ameliyatsız estetik işlemleri yaptırmanızı öneririm.

Haberin Devamı

 

Sevgiyle kalın...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/