Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Akıllı Dolgu’nun Normal Dolgulardan Farkı Nedir?

Ellanse Akıllı Dolgu’nun içeriği Hyalüronik Asit değildir. İçerik olarak biyo uyumlu, CE sertifikalı, FDA onaylı bir malzeme olan Polikaprolakton içerir. Biz kısaca PCL deriz. PCL, uygulamadan hemen sonra ihtiyacı olan alanlarda hızla düzelme sağlar. Klasik dolgulara (Hyalüronik, Kalsiyum vb. içeren) benzer bir şekilde hemen hacim etkisi yaratır. Ancak Ellanse Akıllı Dolgu’ya akıllı denmesinin en önemli sebebi, işlem sonrası 1. ay itibari ile ortaya çıkardığı ve diğer dolgularda olmayan bir özellikten gelir. Bu süreçte, cildinizdeki kolajen sentezinden sorumlu fibroblast hücrelerinden yeni kolajen sentezini tetiklemeye başlar.

Haberin Devamı

1. aydan 6. aya kadar dokuda yeni kolajen sentezini tetikler. Akıllı dolgu içeriği olan PCL azalırken yerine tamamen kendi cildinizden üretilen kolajen ve elastin geçer. Böylelikle çok doğal bir dolgunluk ortaya çıkartmış oluruz. Aylar içerisinde cilt kalitenizde, cilt sıkılığınızda ve dolgunluğunuzda doğal bir onarım da gerçekleşir.

Ellansé ™ Akıllı Dolgu’yu Kimler Yaptırmalı?

Hem cildinde elastikiyet ve hacim kaybı bulunan hem de cilt kalitesinde azalma olan özellikle 40 yaş üstü hastalarıma Ellanse Akıllı Dolgu öneriyorum.

Ellansé ™ Akıllı Dolgu Uygulama Süreci Nasıldır?

İlk uygulamadan yaklaşık 1 ay sonra ikinci bir küçük çalışma yapılır ve dolgunun yüzünüze oturması takip edilerek son şekli verilir. Sonrasında cildiniz ay ay gençleşirken, doğal hatlarınızın ortaya çıktığı sağlıklı ve dinamik bir yüz yapısı sizi bekliyor.

Derin dermis ve cilt altı yağ doku tabakası arasına uygulanmalıdır. Bu mesafe ortalama 1-2 mm genişliğindedir. Tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi, Ellanse Akıllı Dolgu uygulamak için de, estetik Dermatoloji alanında uzmanlaşmış, deneyim sahibi bir doktorla çalışmak çok önemlidir.

Ellansé ™ Akıllı Dolgu Uygulama Alanları Nelerdir?

Şakak: Şakak alanında çökme ve kaşlarda düşme sorununu düzeltmek için uygulanır.

Elmacık: Elmacık alanı yüzümüzün orta direğidir. Elmacık alanını onarmak dolgun ve sağlıklı bir görünüm sunar. 3 boyutlu görünümü güzelleştirir ve yüzün düz görünmesini engeller.

Haberin Devamı

Nazolabial: Burun kenarlarından ağız kenarına doğru uzanan çizgidir. NL çizginin onarılması üzgün ve yorgun yüz ifadesini ortadan kaldırır.

Marionette: Ağız kenarı alanı olarak da bilinir. Marionette alanının NL alan ile birlikte onarımı, aşağı doğru inmekte olan gülümseme ifademizi düzeltir. Daha sağlıklı ve mutlu bir yüz ifadesi sağlar.

Çene / Jawline: Yüzümüzde sarkmalar, çene hattında bozulmalar çoğunlukla yüzümüzün kolajen kaybından kaynaklanır. Çene ucu ve çene hattının onarılması ile daha sivri ve keskin yüz hatları oluşur. Çene hattı üzerindeki sarkma ve ciltteki dalgalanmalar düzelir.

Boyun: Boyun çizgilerinde düzelme ve dikey boyun kırışıklıklarında azalma sağlar. Böylece yüzümüzün güzelliği ile uyumlu, doğal ve çizgilerinden arınmış boyun görünümü sunar.

Sağlıklı bir el yapısı, sosyal hayatın önemli bir parçasıdır.

El: Yaşlanma ile derimiz incelir ve elimizdeki damarlar görünür hale gelir. El sırtına yapılan uygulamalar, hem derinizdeki incelmiş ve yıpranmış görünümü ortadan kaldırır hem de damarların görünümünü azaltır.

Haberin Devamı

Ellanse Akıllı Dolgu'nun 4 formu bulunmaktadır. S formu 1.5 yıl, M formu 2-3 yıl, L formu 3-4 yıl, E formu 4 yıl ve üzeri etki sürelidir. 1-4 yıl arası ürün portföyü sayesinde uzun süreli etki ve dengeli kalıcılık isteyen hastalar içinde ideal bir dolgu olduğunu söylemeliyim. Uygulayıcı hekim ve hasta için de alternatif seçenekler sunmaktadır.

Sonuç!

Ellansé™ Akıllı Dolgu:

-CE ve FDA onaylı, biyo uyumlu ve güvenilirdir

-2 yıl güvenilirliği ve etkinliği 'Dermatologic Surgery' bilimsel yayınlarında kanıtlanmıştır.

-Biyo-uyarıcı dermal dolgu özelliğine sahiptir. Yeni kolajen sentezini uyarır ve yoğun miktarda Tip 1 kolajen (kalıcı kolajen) üretir.

-Tamamen biyo-rezorbe olur.

-1-4 yıl arası etkili ürün portföyü sayesinde, uzun süreli etki ve dengeli kalıcılık isteyen hastaların ihtiyacını karşılar.

-Kalıcılık sürelerine göre; hekim ve hasta için alternatif seçenekler sunar.

-Etki süresinin diğer dolgu malzemelerine göre uzun olması, hasta için efektif ücret politikası sağlar.

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/