Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Dolgu uygulamaları neden dünyada en sık yaptırılan estetik uygulamalardır?

Dolgunun hızlı etki göstermesi, günlük hayatı etkilememesi, kısa sürede yüzdeki hacim kayıplarını onarması ve bu sayede daha duru ve dinamik bir görüntü sağlaması nedenleri dolgu uygulamalarının en sık tercih edilme sebebidir.

Trend estetik dolgu uygulamaları nelerdir?

Son zamanlarda en sık yapılan estetik dolgu uygulama alanları jawline, çene ve elmacık çevresine yapılan dolgu uygulamalarıdır. Çene ucu ve çene hattı da denilen Jawline hattına yapılan dolgu uygulaması ile keskin bir çene hattına kavuşmak mümkündür. Çene ucu dolgusu özellikle çenesi geride olan kişiler ve gıdı görüntüsünü saklamak isteyen kişiler tarafından talep görmektedir.

Haberin Devamı

Bütünsel yüz yaklaşımı son yılların öne çıkan yaklaşımı. Peki, bu tarz bütünsel çalışmalarda dolgu hangi bölgelere uygulanıyor?

Dinamik yüz akışını belirleyen ve yüzümüze doğal hacim verip, üçgen yüz ifadesini oluşturan hacim alanlarımız vardır. Şakak alanı, elmacık alanı, nazolabial oluk, marionette alanı ve çene alanıdır. Yukarıdan aşağı doğru birbirleri ile bütünsel bir ilişkide bulunan bu bölgeler yüzümüzün doğal akışını oluşturur. Zaman içerisinde bu bölgelerdeki farklı hacim kayıpları yüzde homojen olmayan hafif asimetrik görüntü ve düşmelere sebep olur. Bütünsel yaklaşım; yüz akışını oluşturan bu beş hacim noktasına uygulanan dolgu çalışmalarıdır.

Estetik dolgu uygulamalarında kullanılan ürünlerin kalıcılık süreleri nedir?

Estetik Dermatoloji alanında çalışan uzman doktorlar; dolgu ürünlerini kabaca 3 gruba ayırırlar.

-Geçici dolgular; 2 yıla kadar etkinliği olan dolgulardır. Bu grupta en sık kullanılan dolgular içeriğinde hyalüronik asit içeren dolgulardır. Özellikle ilk dolgu uygulaması yaptıracak hastalarımıza hyalüronik asit içeren dolgular ile uygulama öneririm.

-Yarı kalıcı dolgular; 2 ile 4 yıl arası etki süresi olan akıllı dolgular da dediğimiz özel bir seridir. Son yıllarda özellikle 40 yaş üstü hastalarımız için sıklıkla kullanmaya başladığımız dolgu grubudur. Özellikle bu grup dolguların öne çıkan özelliği ciltte yeni kolajen sentezini artırarak etki oluşturmaları. Böylelikle cildinizde de tedavi edici bir etki ortaya çıkarmalarıdır.

Haberin Devamı

-Kalıcı dolgular çok eskiden kullanılan artık Dünya'da hiçbir ülkede önerilmeyen dolgulardır. Uzun dönemde ciddi komplikasyonlar ortaya çıkarmaları sebebiyle bilinçli doktorlar tarafından tamamen terk edilmiş ve kullanılmamaktadır.

Hastalara önerim; yapılan dolgunun ve malzemenin mutlaka içeriğini yaptırmadan önce öğrenmeleridir. Bilinçli hasta ve bilinçli estetik dolgu uygulamaları ayrılmaz bir bütündür.

Dinamik dolgu tekniği ile bütünsel yüz yaklaşımı nedir?

12 yıldır estetik dolgu uygulaması yapan son 6 yıldır da kongreler düzeyinde estetik dolgu uygulama eğitmenliği yapan bir hekimim. Dolgu yaptırmak isteyen hastalarımın yıllar içerisinde ortak beklentilerine baktığımda; doğal yüz hatları ve mimikleri ile uyumlu, abartıdan uzak, duru bir yüz ifadesi ortaya çıkarmanın önemli olduğunu gördüm. Keskin hatların beklentisi daha çok magazin insanlarında daha önemliyken, toplumun çoğunda doğal yüz hatlarını iyileştirecek dolgu uygulamaları daha kabul görmekte. Dinamik dolgu tekniği ise tamamen ortak beklentiye çözüm sunan ve birçok hastam tarafından da özellikle tercih edilen bir uygulamamız oldu.

Haberin Devamı

Dinamik Dolgu Tekniği ile Bütünsel Yüz Yaklaşımı: Dinamik yüz akışını oluşturan 5 hacim noktasına ihtiyacınız kadar, abartıdan uzak, mimikleriniz ile uyumlu, hacim bölgeleriniz arasında tekrar bütünlük sağlamaya yönelik yapılan estetik dolgu uygulamasıdır. İlk uygulamada belirlenen dolgu miktarı 0. gün, 15. gün ve nadiren 30. gün de olacak şekilde 2 ya da 3 seansta yüzünüze yavaş yavaş uygulanır. Bu çalışma ile hastalarımızı gereksiz, abartılı ve tek seansta biten dolgu uygulamalarından korumuş oluruz. Kendileri, yüzlerindeki değişimin yavaş yavaş ortaya çıktıklarını gördüklerinden, kendilerine en yakışacak dolgu uygulamasını yaptırmış olurlar.

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/