Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

Dermatoloji Uzm. Dr. Yusuf Topal

md.yusuftopal@gmail.com

Tüm Yazıları

Hyalüronik asit, HA molekülü özellikle 30’lu yaşlardan itibaren genetik olarak azalmaya başlar. Kişisel değişkenlikler göz önüne alınmadığında, her yıl %1-3 oranında nemlendirme özelliğini yavaş yavaş kaybeder. Özellikle sivilce kurutucu ilaçlar sebebiyle, tiroid disfonksiyonu olan kişilerde, düzenli HA serum kullanmayan, aşırı güneşlenen ve solaryuma giren kişilerde nem kaybı süreci biraz hızlı olabilir.

Peki cildimizin nem kaybı ne gibi sonuçlara kapı aralar?

Kayıp süreci sonucunda önce cildimizde mat bir görünüm ortaya çıkar. Yani gençlik ışıltısı azalmaya başlar. İleri dönemde kronik güneş hasarı ve diğer yaşlandırıcı etkenler ile de HA miktarındaki azalma bir araya geldiğinde; cildimizde kırışıklıklarda artış, damarlanma ve lekelenmede artış ve cilt homojenliği ile elastikiyetinde bozulmalar gerçekleşir.

Haberin Devamı

Herkes gençleşmek ister ancak her şeyden önce nemi kaybolmuş bir cildin yaşınız kaç olursa olsun parlak ve dinamik sağlıklı görünmesi mümkün değildir. Cilde gerçek gençliği veren, HA moleküllerinin yeterli sayıda nem sağlamasıdır.

Her gece yatmadan önce hyalüronik asit serumu uygulamalısınız!

‘’Yaş 30’u geçeli çok oldu, cildimde zaten HA azaldı, ne yapılabilir ki?’’ dediğinizi duyar gibiyim. Öncelikle nasıl başlayacağınızı söyleyeyim; beyine ve cilde bir şeyler hatırlatmamız gerekiyor. Birkaç yıl öncesini cildinize tekrar hatırlatma sürecine başlarken kullandığınız ürünün anti-aging yazılı, hızlı sonuç beklediğiniz kimyevi kremler olmadığını, kendinize cildinizin en doğal molekülünü verdiğinizi söyleyerek ve keyifle başlamalısınız. Düzenli olarak her gece yatmadan önce HA serumunu cildinize uygulamalısınız. Cildinize düzenli olarak ortalama 3 ay süre ile HA içeren nemlendiriciler kullandığınızda cildiniz kendi nemini onarmaya başlar. Bir diğer en önemli faktör, günlük 8 ila 10 bardak su içmelisiniz. Bu sayede cildinizde ki mevcut HA molekülleri daha fazla miktarda su tutup cildiniz nemlendirecektir.

Peki cilt üstüne uygulamalar yaparken cilt altını nasıl destekleyeceğiz? Bu iş sadece nemlendiriciler ile oluyor mu? Yaş aralıklarına göre kombine tedaviler nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Eğer 30 yaş altı iseniz yılda 2 kez cilt kalitenizi korumak ve gençlik halinizi uzun dönem devam ettirmek için HA nem mezoterapisi yaptırmalısınız. Hatta kişisel bakımına çok özen göstererek onlarca kremler, kozmetik ürünleri kullanan ve deneyen biriyseniz hepsini artık bir kenara bırakın. Cilt mezoterapileri ile doğal ve asıl ihtiyacınız olanları hayatınıza sokmaya başlayın.

Eğer 30 yaş ila 40 yaş aralığında iseniz öncelikle 3 seans HA nem mezoterapisi yaptırmalısınız. Ortalama 2 ile 4 hafta aralıklarla yaptırmak yeterli olacaktır. Sonrasında cilt tedavinize 1. ay ve 3. ayda tekrar devam etmelisiniz. En son süreçte ise yılda 2 kez olacak şekilde düzenli olarak ilerlemeniz gerekiyor.

40 yaş üstü iseniz kronik güneş hasarı belirtileri de ortaya çıktığı için tek başına nem mezoterapileri yetmemektedir. Daha kombine hem vitamin hem somon DNA hem nem içeren mezoterapiler ile cildinizi tedavi etmek gerekir. Seans aralıkları 2 hafta ara ile 6 ila 8 seans arası olmalıdır.

Haberin Devamı

Mezoterapi, geleceğe bir yatırımdır. Cildinize yatırım bilinçli ürün kullanımı ve mezoterapiler ile başlar. Cildinize parlaklığını tekrar kazandırmak istiyorsanız HA içeren serumları düzenli kullanmayı ve uygun bir tedavi programı ile HA nem mezoterapilerinizi yaptırmayı unutmayın. Yaptıracağınız mezoterapi ürünlerinin sertifikalı ürünler olup olmadığını her zaman sorgulayın!

 

Sevgiyle kalın...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Yusuf Topal

https://www.dryusuftopal.com/