Genel Sağlık Erken ergenlik nedir?

Erken ergenlik nedir?

30.10.2010 - 11:45 | Son Güncellenme:

Erken ergenlik global dünyanın bir sorunu haline geldi. Peki çocukların psikolojisini etkileyen bu sorun nedir ve meydana gelmesinde ne gibi faktörler rol oynar?

Erken ergenlik nedir

Ergenlik belirtileri kızlarda 8 erkek çocuklarında 9 yaşından önce görülmeye başlanırsa buna erken ergenlik denir. Bu durum ergenlik döneminde salgılanması gereken hormonların zamanından önce faaliyete geçmesi nedeniyle ortaya çıkar. Erken ergenlik belirtileri söz konusu olduğunda hekime başvurulmalıdır. Eğer çocuk bu durumu büyük bir dehşet ile karşılıyorsa ve arkadaş çevresinden dışlanmış hissediyorsa psikolojik destek alınması da oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Çocuklar neden erken ergenliğe girer?

Erken ergenliğe girmenin birçok nedenini saymak mümkündür. Çevresel koşullar, kullanılan eşyalardaki hormonel dengeyi bozan katkı maddeleri, beslenme tarzındaki değişimlerdir. Bilim adamları erken ergenlik konusunda özellikle beslenme bozukluğunun üzerinde durmaktadır.

Beslenme tarzındaki değişiklik nedeniyle çocuklarda yağlanma meydana gelebilir. Obezite ve aşırı yağlanma ergenliğe giriş yaşının düşmesine neden olmaktadır. Fast-food tarzı yiyecekler vitamin yönünden zengin olmamakla birlikte içerdikleri katkı maddeleri ve tatlandırıcılar nedeniyle çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.

Erken ergenlik problemini yaşamamak için çocukların gerekli vitamin ve mineralleri almasına, çocukluğunu yaşamasına, çevresel faktörlere ve doğru eğitilmesine önem verilmesi gerekir.

Haberin Devamı

Çocuğunuzun gelişimini destekleyen besin takviyeleri için tıklayın!

Yazarlar