Sağlık İf Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? İf Diyeti Tarifi Listesi

İf Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır? İf Diyeti Tarifi Listesi

16.03.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Kadınlar için sağlıklı beslenmek ve fit bir vücuda sahip olmak oldukça önemlidir. Özellikle yaz ayları gelmeden yapılan diyetler ile fazla kilolara veda edilir. Kişiye uygun olarak belirlenen diyetlerde doğru bir şekilde uygulanmalıdır. İf diyeti nedir, nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

İf Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır İf Diyeti Tarifi Listesi

İf diyeti son dönemde oldukça popüler olan bir diyet olarak biliniyor. Halk dilinde oruç diyeti olarak da bilinen if diyeti kişinin hızlı bir şekilde kilo vermesini sağlamaktadır. 

Haberin Devamı

İf Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Günümüzde oldukça popüler olan if diyetinin açılımı Intermittent Fasting olarak bilinmektedir. Hızlı yağ yakımını sağlayan bu diyet pek çok kişi tarafından uygulanıyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler IF diyeti sayesinde hızlı bir şekilde kilo verebiliyorlar. Bu diyet bireysel olarak sağlıklı bir vücuda kavuşmak isteyen kişiler tarafından uygulanıyor. Ayrıca if diyeti kişide psikolojik bir rahatlama da sağlıyor. IF diyetini uygulayan kişilerin yaşam tarzları güzelleşerek daha basit bir hale geliyor. Bu diyet genel olarak vücudun ve beynin daha aktif çalışmasını sağlar. IF diyeti kaliteli bir yaşam sunar. 

 İf Diyeti Tarifi Listesi

 Aralıklı oruç olarak da bilinen if diyeti örnek listesi şu şekildedir;

Haberin Devamı

 - Sabah Uyanınca: 1 litre su, 1 kupa kahve

 - Sabah: 2 yumurtalı peynirli omlet, yarım avokado, 10 badem, bol yeşillik

 - Ara Öğün: 1 bardak kefir, 1 avuç kabak çekirdeği

 - Akşam: 1 tabak kıymalı zeytinyağlı karnabahar yemeği, 4 yemek kaşığı mercimek, bol mevsim salata

 IF Diyeti Nasıl Yapılmalıdır?

IF diyeti yapmadan önce diyet yöntemi hakkında uzman bir kişi ile görüşülmesi gerekir. Kişiye göre bir diyet listesi verilmelidir. Özellikle kadınlar IF diyetini uygulamadan önce hormon dengelerinin kontrol edilmesi gerekir. Bu hormon dengesinin diyete uygun olup olmadığına bakılır. Zayıflamak isteyen kişiler arasında bağırsak problemi ve sağlık sorunu yaşayan kişiler bu diyeti dikkatli bir şekilde uygulamalılar. 

IF Diyetine Başlanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

IF diyetine başlayacak olan kişilerin doğru adımları izlemesi gerekir. Bu adımlar sayesinde IF diyeti daha etkili olacaktır. IF diyetini uygulayacak kişiler bu diyete ne kadar süre devam edeceklerini belirlemeliler. Daha sonra ise diyetin hızı da uzman kişiler tarafından belirlenmelidir. IF diyetini uygulayan kişiler kendini diyete devam edemez şeklinde görürlerse diyete bir süre ara verebilirler. IF diyetine ara verme işleminin ardından da IF diyetine tekrar başlanabilir. Bu şekilde diyetin yanında egzersiz de yapılabilir.

Yazarlar