İlişki Yaşam Ve Yönetici Koçu Ayşen Tek

İlişki Yaşam Ve Yönetici Koçu Ayşen Tek

onlinekoclukhizmeti@gmail.com

Tüm Yazıları

İçinde bulunduğumuz mevcut durum itibariyle uzun süre sosyal hayatımızdan uzak kaldık, kendimizi yalnız hissettik, ilgi, sevgi, şefkat ve mutluluk kavramlarını hayatımıza dahil etmek için duyduğumuz istek daha da arttı. Sosyal medya üzerinden başlayan iletişimlerde, içinde bulduğunuz durumun gerçek olmadığını fark ettirmek, kurduğunuz hayallerin alt üst olmasına izin vermemek ve yoğun manipülasyon içeren sosyal medya ilişkilerine kapılmanızı önlemek için bu yazıyı kaleme alıyorum.

Kadınların duygu oluşturma süreci

Haberin Devamı

Pandemi döneminde en yakın arkadaşımız olan sosyal medya sayesinde artık hepimiz çok daha kolay ulaşılabilir durumdayız. Mutluluğumuzu ve sahip olduğumuz her şeyi gösterme şansı veren sosyal medya bazı insanlar için aynı zamanda bir katalog vazifesi görüyor. Eminim siz de sosyal medyadan birçok mesaj, beğeni ve takip isteği alıyorsunuz. Mesaj atan kişiye kısa bir göz attıktan sonra sizin de dikkatinizi çektiyse iletişim kurmaya başlıyorsunuz. Kolay kurulan bu iletişim, içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve uzun süren yalnızlık süreçleri eklenince güzel bir ilişkiye sahip olmak için en kolay yol olarak görünüyor. İletişimin başlarında gelen günaydın mesajları, beğeni dolu sözcükler, iyi geceler mesajları.  Size ne kadar iyi geliyor, kendinizi ne kadar iyi ve değerli hissettiriyor değil mi?

Üzgünüm ama hiçbiri gerçek değil…

Değer veren, güvende hissettiren, saygı duyan, dürüst, nazik ve anlayışlı erkekleri bu yazımın dışında tuttuğumu belirtmek isterim. Sizinle henüz yüz yüze gelmeden, birlikte vakit geçirmeden, sizi gerçekten tanımadan söylenen güzel sözlerin hiçbirine inanmamanız gerekir. Ama gerçek hayatta ne yazık ki böyle olmuyor. Bu basit taktik erkeklerin en sık başvurduğu davranış şekli aslında; İletişim kur, ilgilen, iyi hissettir, duygu oluşturmasını sağla ve artık elde ettiğin için yeni insanlarla tanışmaya devam et. Kadınlar için gelen mesajların ve iltifatların büyüsüne kapılmak ne yazık ki çok kolay oluyor. Birinin sizi düşündüğünü bilmek, erkeğin işlerinin arasında veya sigara molalarında gönderdiği gerçekliği olmayan o mesajlar sizin kendinizi değerli hissetme nedeniniz olmasın lütfen. Çünkü siz zaten siz olduğunuz için değerli ve kıymetlisiniz.

Haberin Devamı

Derinliği, anlamı ve gerçekliği olmayan bu tür yüzeysel iletişimlerde uzun mesajlaşma döneminin etkisiyle o kişiye karşı duygu üretmeye başlarsınız. Ürettiğiniz duygunun etkisiyle ilk görüşmeye gittiğinizde erkek sizden bir adım önde ve iletişiminizi yöneten kişi olacaktır. Siz ise geçmiş dönemdeki uzun yalnızlığınızın da etkisiyle duygu oluşturan, bunun gerçek bir ilişki olduğuna inanan ve yoğun ilgi duyan biri olarak gözleriniz parlayarak karşınızdaki kişiye odaklanacaksınız ve size böyle değer veren biri ile yakınlaşmayı tercih edeceksiniz ama bu durum size ne yazık ki mutluluk getirmeyecek. Görüşme öncesinde aranızdaki iletişimin etkisiyle bunun gerçek bir ilişki olduğuna inandığınız için muhtemelen görüşme süresi içinde her şey güzel geçecek ama sonrasında erkek daha az mesaj gönderecek veya ilgisini tamamen kaybedecek. Sizi başta mutlu eden yükselten bu ilgi azaldığında veya tamamen kaybolduğunda siz daha çok adım atmayı tercih edeceksiniz ve gerçek bir ilişkiye dönüşmediği için sorunu kendinizde arayacaksınız. Durum sizinle ilgili olmasa da bir kusurunuz olduğunu veya kusurlu bir davranış sergilediğiniz için kendinizi suçlamaya başlayacaksınız. Bir an için durup, düşünüp, fark etmezseniz eğer bu durum yaşamınız boyunca kendini hep tekrar edip duracak.

Haberin Devamı

Erkeklerin sosyal medya üzerinden başlattıkları ve iletişim bilgisi alarak devam ettirdikleri bu süreçte gerçek olmayan ilgilerini kadına gerçekmiş gibi sunmaları, ne yazık ki biz kadınların duygu üretmelerine, varlığımızı erkeğin ilgisiyle özdeşleştirmemize neden oluyor. Karşımızdaki kişi bize yöneldikçe kendimizi değerli hissediyoruz ve o kişiye doğru adımlarımızı yoğun bir tutkuyla atıyoruz. Onu vakit kaybetmeden hayatımızın merkezine koyarak aslında en büyük yanlışı bu kısımda yapıyoruz. Erkek gerçek olmayan ilgisini geri çektiğinde veya farklı kişilere yöneldiğinde kadın sahip olduğu duygu etkisiyle daha çok aramak, daha çok yazmak istiyor. Çünkü onun gönderdiği günaydın mesajı ile kendini değerli hisseden varlığı onaylanan kadın bu mesaj ve bu ilgi gelmediğinde kendini değersiz hissederek o kişiye daha fazla adım atmaya çalışıyor, daha fazla ilgileniyor, onu görmeye gidiyor, karşısındaki erkeğin isteklerini yerine getirmek için elinden geleni yapıyor. Burada unutulan bir şeyi hatırlatmak istiyorum tüm süreç boyunca duygu üreten yalnızca sizdiniz. Erkek hiçbir emek harcamadı, bedel ödemedi özetle size karşı hiçbir duygu oluşturmayarak, sizin duygu oluşturmanızı sağlayarak kendinizden ödün vermenize sebep oldu.

Erkeklerin duygu oluşturmasını sağlayın

Şimdi gelelim bu durumu nasıl tersine çevirebileceğinize, sosyal medyada veya televizyonda ilişki uzmanı adıyla taktikler veren insanları dinleyerek sizden uzaklaşan bu kişileri geri döndürmek veya süreci gerçek bir ilişkiye dönüştürmek için zaman harcamayı seçebilirsiniz. İlişki koçu olarak benim size önerim öncelikle kendinizle çalışmanız ve oluşan bu duygusal boşluklarınızın nedenlerini bularak farkındalığınızı arttırmanız olacak. Çünkü siz bu duruma neden izin verdiğinizi fark ettiğinizde aynı tip, sevimsiz ve sizi mutsuz eden erkeklerin hayatınıza girmesi söz konusu bile olamaz.

Sürece kendinizi sevmek ve kendinize koşulsuz değer vermekle başlayın. Sizi siz yapan değerlerinizi, başarılarınızı önceliklerinizi hatırlayın. Varlığınızın onaylanması, değerli ve biricik olduğunuzu hissetmek için günaydın veya iyi geceler mesajına ihtiyacınız olmadığını fark edin. Hayatınızda kendiniz için emek verdiğiniz, vakit ayırdığınız uğraşlarınız ve hobileriniz olsun. Siz güçlü olur, ne istediğinizi bilir ve yere sağlam basarsanız erkeklerin çıkar amaçlı manipülatif davranışlarına kurban olmaz ve o güzel mesajlarla oluşturmaya çalıştıkları duygu tuzaklarına düşmezsiniz. Bu tuzağa düşmemek için hoşlandığınız kişi ile mesajlaşmaları, telefon iletişimini uzun tutmadan kısa süre içinde karşı karşıya geldiğinizde size uygun olup olmadığını objektif bir şekilde değerlendirmeniz daha kolay olur. Ama üç ay mesajlaştıktan sonra buluştuğunuzda, siz bu üç aylık süre içerisinde zaten duygu üreteceğiniz ve daha çok etkilenmiş olacağınız için doğru bakış açısıyla değerlendirme şansınız maalesef olmayacak.

Duygu üretme konusunda erkeklere fazla kızmayalım çünkü yapılarımız birbirinden çok farklı, bu sebeple onlar bizim gibi kolay bir şekilde duygu oluşturamıyorlar. Bu durumu kabul ederek, erkeğin duygu oluşturmasını sağlayacak şekilde davrandığınızda harika ilişkilerin başlangıcını oluşturacaksınız.

Bir kadın olarak birini beğenebilirsiniz, ilgi duyabilirsiniz veya size ilgi duyan birine adım atmak isteyebilirsiniz ama birbirinizi tanıma süreci içerisinde yapmanızı istediğim şey anın büyüsüne kapılmamanız ve sizin değil karşınızdaki erkeğin duygu oluşturmasını sağlamanız. Ancak karşınızdaki erkek size karşı gerçek bir duygu oluşturduğunda o birliktelik size mutluluk verir ve sağlıklı bir ilişkiye dönüşür. Bir kadın olarak karşınızdaki kişinin size karşı duygu oluşturmasını sağlamak için; ilgi beklentiniz, yalnızlık korkunuz gibi olumsuz içsel dinamiklerinizden kurtulun ve kendine yetebilen bir birey olarak sürece başlayın. Gerçek olmayan ilgi, birkaç güzel söz veya maddi güç sizi etkilemeye yetmediğinde, gerçekten hayata karşı bir duruşunuz olduğunda, sizi siz yapan özelliklerinizi davranışlarınızı cesurca ortaya koyduğunuzda erkek öncelikle size saygı duyar. Sizinle yüz yüze sohbet ettiğinde, cinselliği katmadan bir şeyler paylaştığında, karşılıklı olarak birlikte güzel vakit geçirdiğinizde ve emek verdiğinde erkek duygu oluşturmaya başlar ve sizinle gerçekten birlikte olmak ister.

Kötüleri eleyerek iyilere yer açın

Şimdi etrafınıza dikkatlice bakmanızı yüzeysel iletişimden ileri geçmeyen, size mesajlar atarak duygu oluşturmanızı sağlayan, ilk birkaç görüşmeden sonra bağlandığınızı anladığı için ortadan kaybolan, kendinizi suçlamanıza ve sorgulamanıza neden olan, sizinle yalnızca cinsel anlamda yakınlaşmak isteyen erkekleri hayatınızdan çıkartmanızı, onların peşinden gitmeyi bırakmanızı ve kendinize yönelmenizi rica ediyorum.

Siz ne istediğinizi bildiğinizde, kendinize saygı duyduğunuzda ve duygularınızın manipüle edilmesine izin vermediğinizde eminim ki kendinizi daha güçlü hissedecek ve sizi hak eden doğru insanı kolaylıkla hayatınıza çekebileceksiniz. Geçtiğimiz aylarda yazdığım ‘’Farkındalığınızla Aşık Olmak’’ yazımı okuyarak gerçek aşkın hayatınıza girmesini hızlandırabilirsiniz.

İlişki Yaşam ve Yönetici Koçu Ayşen Tek,

www.instagram.com/_aysentek_/