Püf Noktası Kaban tüylenmesi ve tiftiklenmesine son veren tüyo! Mutfaktaki bu malzeme yeni gibi yapıyor

Kaban tüylenmesi ve tiftiklenmesine son veren tüyo! Mutfaktaki bu malzeme yeni gibi yapıyor

30.01.2024 - 16:10 | Son Güncellenme:

Kış aylarında sürekli kullandığımız kabanlar zamanla tiftikleniyor. Ancak aklınıza dahi getirmeyeceğiniz bu mutfak eşyası tiftik ve tüylenmeden eser bırakmıyor.

Kaban tüylenmesi ve tiftiklenmesine son veren tüyo Mutfaktaki bu malzeme yeni gibi yapıyor

Soğuk mevsimlerin vazgeçilmezi hiç şüphesiz kabanlar… Soğuktan koruyan bizi sıcak tutan bu kabanlar kumaşın kalite veya malzemesine göre tiftiklenip tüylenebiliyor. Hele bir de yıllarca kullandıysanız topak topak görüntüye sahip olabiliyor. Kabanınızı eski gibi gösteren bu durumdan kurtulmak ise çok maliyetsiz. Kabanınızı gözden çıkarmanıza gerek kalmıyor.

Haberin Devamı

BULAŞIK SÜNGERİ KURTARICINIZ OLACAK

Tiftik ve tüylenmeden kurtulmak için ihtiyacınız olan malzeme bulaşık süngeri. Evet yanlış duymadınız temiz bir bulaşık süngeri. Temiz bulaşık süngerinin sert kısmıyla kabanlarınızı silin. Süngerin sert kısmı topakları ve tüyleri almanıza birebir yardımcı olacaktır.

Kaban tüylenmesi ve tiftiklenmesine son veren tüyo Mutfaktaki bu malzeme yeni gibi yapıyor

JİLET KULLANABİLİRSİNİZ

Tüylenen kabanları temizleme yöntemleri arasında jilet kullanımı oldukça etkili bir seçenektir. Ambalajı yeni açılmış ve kullanılmamış bir jilet kullanarak, kabanınızı düz bir zemine serin. Jileti eğik bir şekilde tutarak yavaş ve nazik hareketlerle tüylenen kısımları tıraşlayın. Hızlı ve ani hareketlerden kaçının, böylece kabanınız zarar görmeden temizlenir. Alternatif olarak, koli bandını tüylenen bölgeye yapıştırarak hızlıca çekerek tüylerin çoğunu temizleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

DONMUŞ TİFTİKLERİ NAZİKÇE KIRIN

Kabanı bir poşet içinde koyup buzdolabına koyarak tiftikleri sertleştirebilirsiniz. Ardından, donmuş tiftikleri nazikçe kırabilir veya sallayabilirsiniz. Ancak, bu yöntemi kullanırken dikkatli olun, çünkü kumaşa zarar verebilir. iftikleri ve tüyleri çıkarmak için yapışkan bir rulo veya bant kullanabilirsiniz. Bu ürünleri kumaşın üzerine uygulayarak yüzeydeki tüyleri ve tiftikleri çekebilirsiniz.

 

Yazarlar