Püf Noktası Lahana Sarması Kaç Kalori? Lahana Sarmasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Lahana Sarması Kaç Kalori? Lahana Sarmasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

26.10.2021 - 15:49 | Son Güncellenme:

Lahana sarması sıklıkla yediğimiz yemeklerden biridir. Özellikle vitamin açısından birçok faydası bulunmaktadır. Ayrıca Lahana sarmasının kaç kalori olduğu oldukça merak edilmektedir. Bu bakımdan lahana sarmasının kaç kalori ve besin değerlerini öğrenebilir ve rahatlıkla günlük yaşamda tüketebilirsiniz. Lahana sarması kaç kalori? Lahana sarmasının protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Lahana Sarması Kaç Kalori Lahana Sarmasının Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Lahana sarması vitamin bakımından oldukça zengin yiyeceklerden biridir. Etli, etsiz ve zeytinyağlı olmak üzere birçok çeşidi yapılmaktadır. Özellikle zeytinyağlı lahana sarmasını tüketen kişiler yağ oranına dikkat etmelidir.

Haberin Devamı

Lahana Sarması Kaç Kalori?

Her yiyecekte olduğu gibi lahana sarmasında da porsiyona göre kalori değerleri artmaktadır. Buna göre bir porsiyon lahana sarması 407.00 gram olmakla birlikte toplamda 265.40 kaloridir.

Yarım porsiyon lahana sarmasında ise bu durum yarı yarıya inmektedir. Yani yarım porsiyon lahana sarması 203.50 gram tüketildiğinde vücuda 132.70 kalori alınmış olur.

Aynı zamanda etli lahana sarmasının içerisinde bulunan kalori oranı etsiz lahana sarmasına göre yüksektir. Zeytinyağlı lahana sarmasında ise yağ oranına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Lahana Sarmasının Besin Değerleri Nelerdir?

Bir porsiyon etli lahana sarmasının besin değerleri:

 - % 33,72 karbonhidrat,

 - % 20,68 yağ,

 - % 34,28 protein,

Haberin Devamı

 - 2.80 gram lif,

 - 84,46 miligram sodyum,

 - 1,53 gram demir

 - 59,83 A vitamini

 - 46,34 mg C Vitamini içermektedir.

Bir porsiyon zeytinyağlı lahana sarmasının besin değeri:

 -%78 Karbonhidrat,

 - Yağ ve

 - Protein içerir.

Yazarlar