Tuğçe Dural

Tuğçe Dural

tugce-dural@hotmail.com

Tüm Yazıları

Biliyorsunuz uzun süre karantinada kalmamızın tekstile büyük bir etkisi olmuştu. Daha rahat kesimler detaylar ön plana çıkmıştı. Düğünlerde de eskiye nazaran daha rahat organizasyonlar görülmekte. Düğünler hafta sonu olur klişesi tamamen yıkılmış durumda. Artık çoğu kutlama  hafta içi de düzenleniyor. Nedeni artık geleneksel şatafatlı düğünlerin olmaması. Artık az sayıda kişinin davet edildiği soft organizasyonlar çok trend. Hatta pandemiden dolayı nikah ve nikah sonrası mini kokteyller düğün sahiplerine oldukça mantıklı geliyor. Dışarıda yapılan düğün organizasyonlarında kullanılan aydınlatmalar romantik esintiler yaratıyor. Korona virüs sebebiyle açık havada yapılan kutlamalar moda haline geldi. Haliyle bu da gelin damadın hatta davetlilerin giyimine de yansıdı.

Haberin Devamı

Bu sene daha çok rahatına düşkün gelinler görüyoruz. Gelinlikler de büyük kol detayları görülüyor. Gösterişli tafta kollar çok trend. Bu sene en beğendiğim gelinler arasında Zeynep Bastık var. O kadar fresh bir gelin olmuştu ki hiçbir detayı göz yormuyordu. Gelinliği Begüm Salihoğluna aitti. Dümdüz orta kabarıklıkta eteği ve gösterişli kolları olan gelinliğine ve sade makyajına bayıldım. Adeta çabasız nasıl güzel olunurun ispatı gibiydi.

2021 düğün modası

Gelinliklerin aksine gelin buketleri oldukça büyük ve iddialı tercih ediliyor. Sade bir görünüme karşı büyük gelin buketleri tezat oluşturuyor. Gelinlikle iddia tercih eden gelinler ise gösterişli aksesuar tercih ediyor. Gelin makyajlarında ise doğal tonlar ve detaylar trend. Umarım bu moda uzun süre devam eder. Bence gelin denilince akla gelen şey doğallık olmalı.

Gelelim damatlıklara… Gelinliklere göre damatlar da rahat kesimler tercih ediyor. Özellikle bu yıl açık tonda takım giyen çok damat gördüm. Yaza uygun renklerde damatlıklar oldukça moda.

Davetliler ise bu sezon bel pencere detaylı abiyeler, alt üst takım modeller tercih etmekte. Özellikle kır düğünü konseptindeki düğünlerde davetlilerin tercihi daha kısa ökçeler. Davetliler de bu sezon abartıdan uzak soft bir şıklıkta düğünlere gitmeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Düğünlerde davetliler için hazırlanan ikramlıklar kişiye özel. Hijyen açısından çok katlı pastalar yerine tekli düğün pastaları servis ediliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını hayatımızın her alanında bizi baya etkiledi. Açıkçası ben moda anlamında etkisini sevdim. Abartıdan uzak şık olmayı öğreniyoruz. Bence bunu çok da sevmeye başladık. Sonunda her kadın kendi güzelliğini abartı kıyafetlerin ve makyajların ardına saklamamayı öğrenip, bunun ne kadar güzel olduğunu fark edecek.

Müthiş bir yaz geçirmenizi dilerim. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Tuğçe Dural