Tuğçe Dural

Tuğçe Dural

tugce-dural@hotmail.com

Tüm Yazıları

Gözlük benim için çok önemli bir aksesuardır. Hatta en çok satın aldığım şeylerin başında gelir. Bu sene öncelikle diğer sezonlardan farklı olarak çerçevesinde küpe takılmış gözlükler çok moda. Gözlüğün camına metal bir halka takılıyor. Aynı şekilde bu sezon gözlük saplarından sarkan zincir küpeler de moda oldu. Eğer istemezseniz bu zincirleri gözlüğünüzden çıkarabiliyorsunuz. Bu tarz gözlüklerin öncü markası Gucci olmuştur.

2021 güneş gözlüğü trendleri

Bunun yanı sıra gözlük sapları bu sene çok hareketli. Saptaki detaylar ya da sapın normalden geniş olması söz konusu. Dünyaca ünlü Versace markası gözlük saplarında adeta şov yapmış. Aynı şekilde Prada’da kalın ve gösterişli gözlük sapları kendinden kesikleri olan saplı gözlükler çıkardı ve çok beğenildi. Sezonun en trend gözlükleri arasına girdi.

Haberin Devamı

 

2021 güneş gözlüğü trendleri

Buna ek olarak kemik ve çift renkli gözlükler trend listelerinin başında yer aldı. Bu tarz gözlükleri en önce Loewe markasında gördüm.

Gözlük alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik ise yüz tipine göre gözlük seçimi olduğu söylense de ben buna çok inanmıyorum. Tabii ki oval bir yüz yapısına sahipseniz gözlük seçerken daha şanslı olsanız da bence gözlük seçimi kişiye özel olmalı. Deneme yanılma yoluyla seçilmesi daha doğru. Bazen hiç ummadığımız bir gözlük size yakışabilir.

Göz çok önemli hatta en önemli duyu organımız olduğu için gözlerimize iyi bakmamız gerekiyor. Bu yüzden kalitesi düşük camlı gözlük takmamalıyız. İleride sağlık sorunu yaşamamamız için buna dikkat etmeliyiz. Özellikle hassas gözlü ya da sürekli araç kullanan kişiler polarize camlı gözlük kullanmalıdır. Polarize cam demek gözlüğünüzün camının yansımayı alan ekstra bir katmana sahip olması demektir. Polarize camlı gözlüklerin camının köşesinde küçük bir P harfi olur. Ve fiyat olarak polarize olmayan gözlüğe göre bir tık daha pahalıdır. Ama taktığınızda farkı direkt hissedersiniz.

 

2021 güneş gözlüğü trendleri

Eğer gözlüğe çok bütçe harcamak istemiyorsanız modası geçmeyecek her sezon trend olan gözlükler seçmelisiniz. Eğer fazla bir rakam ödenecekse kesinlikle markaların her sezon yaptığı ikonikleşen gözlüklerden seçilmelidir. Böylelikle modası geçmeyen joker bir gözlüğe sahip olursunuz. Bu duruma örnek bir sürü marka var. Örnek verecek olursam Celine markasının genelde birçok modeli her sezon aynıdır.  Her modeli ikonikleştiği için çok popülerdir. Kendine has bir tarzı olduğu için taklitleri çoktur. Özellikle kemik gözlük üretir ve modellerinin asla modası geçmez ve uzun yıllar kullanabilirsiniz. Mesela Celine markasının cat eye bir modeli var. Yedi sekiz senedir trend listelerinin en başında gösteriliyor. Tüm sosyal medya fenomenleri ve moda severler kullanıyor. Bu sene bir farklılık yapıp sadece yazı karakterinde minik bir değişiklik yaptılar. Ama bence hala en moda gözlük olarak ilk sırada.  Bu tarz modelleri almanız bütçenize katkı sağlar.

Haberin Devamı

 

2021 güneş gözlüğü trendleri

Bu duruma diğer bir örnek YSL markasıdır. Yine kemik ağırlıklı gözlük modelleri vardır. Hatta bu sezon diğer markalardan farklı olarak keskin ve köşeli cat eye gözlük modelleri çıkardı. Ben bu modelleri çok farklı, iddialı ve sürdürülebilir buldum. YSL gözlüklerini her sezon takabilir ve asla demode olmazsınız.

Haberin Devamı

 

2021 güneş gözlüğü trendleri

En son örnek ise aslında en güçlü ve bilinen marka olan Rayban’dır. Rayban gözlüğe sahipseniz ve dikkatli kullandıysanız gözlüğünüzü bir ömür kullanabilirsiniz. Asla modası geçmez. Çocukken annemin aldığı Rayban gözlüğümü şu anda da takabiliyorum ve hala çok moda. Rayban gözlük alışverişi akıllı bir yatırımdır. Modelleri kendisiyle bütünleşip Rayban modeli denmesini sağlayarak markalaşan başarılı bir gözlük markasıdır. Ve diğer markalara göre en uygun fiyatlıdır. Bir de kemik gözlüklerin modası hiç geçmiyor. Eğer gözlük alacaksanız kendinize yakışan kemik bir gözlüğünüz mutlaka olmalıdır.

 

2021 güneş gözlüğü trendleri

Genelde markalarda bir model çok seviliyorsa o gözlük ironik bir gözlük oluyor ve senelerce tercih ediliyor. Buna örnek olarak geçen sezonlarda moda olan Bottega Veneta markasının ince çerçeveli gözlüğüdür. Bu sezon hala trend. Farklı renklerini çıkararak Bottega Veneta, bu sevilen modelini çeşitlendirdi.

2021 güneş gözlüğü trendleri

Geçtiğimiz sezonlarda çerçevesiz, kesik camlı gözlükler çok revaçtaydı. Ama bu sezon hiç görmedim. Bence bu sezon renkli cam out. Ama kemik gözlükte renk çok trend. Özellikle yaz renklerinden yapılan kemik gözlükler mayo ve bikinilerle harika kombinleniyor.

Tüm bunları takip ederek sevilen ve beğenilen gözlükleri eğer yüzümüze yakışıyorsa satın alabiliriz. Unutmayın hem göz sağlığımız için hem de kombinlerimizi daha da güzel göstermek için gözlük önemlidir. Mutlu bir yaz geçirmemizi diliyorum. Hoşçakalın.