Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Kimler dolgu yaptıramaz?

Bağışıklık sistemi sorunları, iyileşmeyen yara izleri, şeker hastalığı ve bazı maddelere alerjisi olan kişilere dolgu işlemi önerilmez.

Burun dolgusunun faydalarını detaylı olarak incelemek gerekirse:

-Burun dolgusu, burun kemiklerinin dışarı çıkması veya burun ucunun düşük olması gibi estetik görünümün ince dokunuşlarla net bir şekilde ayırt edilmesini sağlayan noktaları düzeltmeyi amaçlar. Cerrahi burun ameliyatının bir ön izlemesi olarak da kabul edilebilir.

-Deforme olan bölgeye gerekli miktarda dolgu enjekte edilerek daha büyük ve estetik bir fark elde edilebilir. Ameliyatsız burun estetiği, burun estetiği sonrasında oluşan şekil bozukluklarını da ortadan kaldırabilir. Bu nedenle başka bir operasyon geçirmenize gerek yoktur, ancak burun estetiği sonrası problemden pratik ve konforlu bir şekilde dolgu işlemi ile kurtulabilirsiniz. Cerrahi operasyona alternatif olarak yapılan burun boşluğu dolgusu operasyonunun iyileşme süresi olmadığı için vakti olmayan kişiler için oldukça avantajlı bir operasyondur.

Haberin Devamı

-Burun dolgusu, burun konturunu düzeltir ve burun asimetrisini tedavi eder. Burun eğriliği, geniş kanat veya burun köprüsü ile ilgili sorunlar burun dolgusu ile geçici olarak ortadan kaldırılır.

-Burun dolgusu işlemi yüzün diğer bölgelerine yapılan dolgu işlemlerine göre daha kalıcıdır. Hyaluronik asit içeren dolgunun erime hızı, yüz ifadesinin aşırı derecesi ile orantılıdır. Burun sabit bir organ olduğu için kalıcılığı diğer enjekte edilen yüz dolgularına göre daha uzundur.

-Tüm cilt tipleri ve farklı burun anatomisine sahip kişiler için rahatlıkla kullanılabilir. Bu, yaygın teknolojisi ve birçok avantajı nedeniyle hemen herkesin sıkça kullandığı bir yardımcı işlemdir.

 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/