Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Mezoterapinin uygulamasını kimler yaptıramaz?

Mezoterapinin uygulanması uygun olmayan kişiler; gebelik sürecine olan ve emziren anneler, felç geçirenler, şeker hastalığı olanlar, kanser hastalarında, kan pıhtılaşma sorunu yaşayanlar, ürtiker rahatsızlığı olanlardır.

Mezoterapi işleminde sonra beklenen onası yan etkiler kızarıklık ve morarmadır. Beklenen yan etkiler oldukları için ayrıca bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden geçmektedir. İşlem sonrasında kişiden kişiye değişmekle beraber 2 - 3. uygulamadan sonra etki görülmeye başlanır.

Haberin Devamı

Mezoterapi uygulamasında sonra ise uzman hekim önerileri dikkate alınmalı ve aspirin kullanılması gerekir. İşlem sonrası 2 gün boyunca uygulama yapılan bölgelere su değdirilmemesi gerekir. Vücudu sıkan ve terleten kıyafetlerden uzak durulması gerekir.

Selülit sorununa mezoterapi yöntemi

Selülit, dolaşım rahatsızlığı sonucu oluşmaktadır. Özellikle kadınlarda görülen bir problem görünüm açısından kişilere rahatsızlık verebilir. Mezoterapi ile cildin altına enjekte edilen içerikler sayesinde selülit görülen bölgelerdeki kan akışı düzenlenebilir. 4 -10 hafta arasında etkili sonuçlar almak mümkündür.

Bölgesel yağlanma sorununa mezoterapi yöntemi

Karın, bel ve kol bölgelerinde görülen bölgesel yağlanma sorununa liposuctiona alternatif olarak önerilmektedir. Mezoterapi işlemi ile yağ dokunun yakılması tetiklenir. Egzersiz ve diyet ile kısa sürede başarılı sonuçlar görülebilir.

Yüz mezoterapisi

Yüz mezoterapisinde kişinin cilt sorunlarına uygun olarak belirlenen ilaçlar belirlenerek cildin altına verilir. İlgili ilaçlar az miktarda uygulandığı için yan etki görülme olasılığı azaltılır. Yüz mezoterapi sonucuna cilt kırışıklıkları, sarkmaları giderilir, derin kırışıklıklar hafifler, cilt parlak ve genç bir görünüme kavuşur

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/