Uzman Dr Nezih Karaca

Uzman Dr Nezih Karaca

drnezihkaraca@gmail.com

Tüm Yazıları

Ameliyatsız genç görünüme kavuşmak mümkün

İp askı teknolojileri ile geliştirilen yeni askılar günümüzde oldukça rağbet gören gençleşme teknikleri arasındadır. Etkisi belirgin ve kalıcı olması sebebiyle kırışıklık ve sarkma problemleri olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

İple germe tekniği başlangıçta sarkan derinin çene çizgisine veya burun kenarına ulaşması için kullanılıyordu ancak son yıllarda yeni iplerin geliştirilmesi ile bu teknik yüzün hacminin artırılması gibi birçok farklı amaç için kullanılabilmekte. İşlem sonrası ciltte sıkılaşma, sarkan gıdını toparlanması, kaş kaldırma ve şekillendirme gibi etkiler görülmektedir.

Haberin Devamı

İp yönteminin uygulanması oldukça kolay!

İple tedavi yönteminde işlem uygulanacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. İşlem bölgesine bağlı olarak 15 -40 dakika içerisinde tamamlanır. Modern iplik sistemlerinde kalıcılığın artırılmasındaki önemli avantajlarından biri, kullanılan ipliğin deri altı dokuda çözünürken deri altı dokuda rejenerasyonu sağlayan mekanizmayı uyararak yeni kolajen sentezini uyarmasıdır. İşlem sonrasında hasta günlük aktivitelerine kolaylıkla dönebilir.

Kullanılan ip uzun yıllardır ameliyatta kullanılan, cilt ile uyumlu, alerji yapmayan ve güvenilirliği kanıtlanmış bir malzemeden üretilmiştir. Operasyona bağlı olarak farklı yerlerde küçük morluklar veya şişlikler görseniz de bunlar 3-4 gün içinde tamamen iyileşir. Erken doku ödemi geçtikten sonra asimetri bulunursa düzeltici önlemler kolaylıkla alınabilir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nezih Karaca

www.instagram.com/drnezihkaraca/