Şampiyonlar Ligi AFP, Galatasaray'ın kritik maçını böyle duyurdu: Cehenneme tekrar hoş geldin Manchester United!

AFP, Galatasaray'ın kritik maçını böyle duyurdu: Cehenneme tekrar hoş geldin Manchester United!

28.11.2023 - 12:31 | Son Güncellenme:

Fransız Haber Ajansı AFP 'Cehenneme tekrar hoş geldin: Manchester United, Galatasaray kazanına hazırlanıyor' başlıklı bir haberi abonelerine servis etti. Avrupa futbolu dikkatini, Şampiyonlar Ligi'nde yarın İstanbul'da oynanacak maça çevirdi.

AFP, Galatasarayın kritik maçını böyle duyurdu: Cehenneme tekrar hoş geldin Manchester United

Galatasaray'ın yarın Manchester United ile karşı karşıya geleceği mücadele öncesinde İngiliz basını 'Welcome to Hell' (Cehenneme hoşgeldin) hatırlatmalarıyla doldu. İki takım 1993'te eşleşmiş, Galatasaray, Manchester United'ı eleyerek ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmayı başarmıştı. İstanbul'daki rövanş karşılaşması taraftarların açtıkları 'Welcome to Hell' pankartları ve çıkan olaylarla hafızalara kazınmıştı.

Haberin Devamı

İngiltere ve tüm Avrupa'da merakla bekleniyor

Ali Sami Yen'de yarın oynanacak karşılaşma sadece İngiltere'de değil, Avrupa'nın bir çok yerinde merakla bekleniyor. Fransız Haber Ajansı AFP de, merakla beklenen karşılaşma öncesinde abonesi olan basın kuruluşlarına konuyla ilgili bir haber servis etti. İki takım arasındaki buluşmanın tarihselliği, önceki eşleşmelerde yaşananlar ve Ada ekibini şimdi nelerin beklediği gibi detaylara yer verildi.

'Acı dolu anıları hatırlatan bir çıkmaz'

'Cehenneme tekrar hoş geldin: Manchester United, Galatasaray kazanına hazırlanıyor' başlığıyla yayınlanan yazıya şöyle girildi: "Manchester United, Galatasaray karşısında Şampiyonlar Ligi umutlarının paramparça olduğu kulüp tarihinin en kötü gecelerinden birinden 30 yıl sonra, Türk takımıyla bir başka ölüm kalım mücadelesi için 'cehenneme' dönecek. Bu, 1993 yılında İstanbul'daki mücadeleye girişen United oyuncuları ve taraftarları için acı dolu anıları hatırlatan bir çıkmaz."

Haberin Devamı

'Türkiye'de ne beklediğini fark etmediler'

Kırmızı-beyazlıların yarınki maçta sarı-kırmızılılara yenilmesi durumunda, bir kez daha Cim Bom tarafından Devler Ligi'nin dışına itileceğine dikkat çekilen haber şöyle devam etti: "Bir önceki sezon İngiltere şampiyonu olan United, 1969'dan bu yana ilk kez katılacağı Avrupa Kupası'nda çok ileri turlara kadar gideceğinden emindi. Old Trafford'daki ikinci tur ilk maçında Galatasaray'a karşı alınan sürpriz 3-3'lük beraberlik bu iddiayı tehlikeye attı, ancak o zaman bile United Türkiye'de kendilerini bekleyen kazanın tam olarak farkında değildi."

AFP, Galatasarayın kritik maçını böyle duyurdu: Cehenneme tekrar hoş geldin Manchester United

Ferguson: Şimdiye kadar gördüğüm en büyük taciz

"United'ı havaalanında binlerce Galatasaray taraftarı karşıladı; bir kısmı 'Cehenneme Hoş Geldiniz' yazılı meşhur pankartı sallarken, diğerleri maytap fırlattı ve tehditkar bir şekilde parmaklarını boğazına götürme hareketi yaptı. United'ın o dönemki teknik direktörü Alex Ferguson bu yıldırma hareketini 'şimdiye kadar gördüğüm en büyük düşmanlık ve tacize maruz kaldım' şeklinde tanımladı."

'Taraftar yeni statta aynısını yapabilir'

Haberin Devamı

"Eski Ali Sami Yen Stadı 2010 yılında kapanmış olsa da, Boğaz kıyılarına ziyaret Avrupa futbolunun en zorlu görevlerinden biri olmaya devam ediyor. Galatasaray taraftarlarının, 30 yıl önce United'ı selamlayan ses duvarını 52.600 kapasiteli RAMS Park'ta taklit edebileceklerine şüphe yok. Galatasaray cehennemine yaptıkları son ziyaretten yara almadan çıkmaları, Ten Hag ve sorunlu takımı için ileri atılmış önemli bir adım olacak."

Yazarlar