Beşiktaş Ahmet Nur Çebi: Seçimden kaçmam sandığı koyarız

Ahmet Nur Çebi: Seçimden kaçmam sandığı koyarız

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu toplantısında şampiyonluk yolunda camiadan destek isterken sezon sonu seçim konusunda değerlendirme yapabileceklerini bildirdi, “Gerekirse sandığı koyarız. Bundan hiçbir zaman kaçmayacağımı bildirmek isterim” dedi.

Ahmet Nur Çebi: Seçimden kaçmam sandığı koyarız

Beşiktaş Kulübü’nün 2023 yılı 2. Olağan Divan Kurulu toplantısı dün BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleşti. Başkan Ahmet Nur Çebi, futbolda şampiyon olacaklarını iddia ederken sezon sonunda gerekirse kongreye gidebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Aday olmak isteyenleri destekleyeceğini aktaran Başkan Çebi, “Olağanüstü seçim isteyenler var. Bunların olması bize zarar vermez, katkı sağlar. Adayları üzecek bir şey yapmamam gerektiğini biliyorum. Onlara ben ‘başkanım’ diye hitap edeceğim ve onları kucaklayacağım. Seçim gerekiyorsa oturup konuşuruz. Gerekirse seçime de gideriz. Konu, Beşiktaş ise gerisi benim için teferruattır. Ancak şampiyonluk yolunda futbol takımı ve diğer şubelere destek verelim. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Sonunda sandığı koyarız gerekli değerlendirmeyi yaparız. Bundan hiçbir zaman kaçmayacağımı da sizlere bildirmek isterim” dedi.

Ahmet Nur Çebi sözlerine şöyle devam etti:

Son 24 maçta 20 galibiyet, 4 beraberlik aldık. Biz bu sene şampiyon olacağız. Futbolcularımızı rahatsız edecek davranışlar içinde bulunmayalım. MHK içindeki bazı hakemlerle sorunumuz var. Bunların kafası karışık. ‘Bu hakemler gitsin’ diyen tek kulüp başkanıyım. Diğer kulüplerin hakemlerle ilgili ağzını açmaya hakkı yok. Diğer kulüplerden iyi durumdayız. 2 milyar borç elimizde olmayan sebeplerden kaynaklandı. Pandeminin kulübe etkisi 30 milyon euro oldu. Artan kurun etkisi 18 milyon euro, devletimizin artırdığı ekstra vergi 25 milyon lira, 3,5 sene boyunca kadro dışı futbolculardan da 31 milyon euro oldu. Yayın haklarımız 3,5 senede 40 milyon euro düştü. 144 milyon euro elimizde olmayan nedenlerden kasamıza giremeyecektir.”

Haberin Devamı

HAFTAYA AÇIKLANIYOR

Başkan Ahmet Nur Çebi, stat sponsorluğu konusunda artık imza aşamasında olduklarını bildirdi. Çebi, “Yaptığımız görüşmeler olumlu yönde ilerlemekte. Yaklaşık bir hafta içerisinde kulübümüze yakışır firmalar ile yaptığımız anlaşmamızı sizlerle paylaşacağım. Kulübümüze en yakışır şekilde anlaşmamızı kısa sürede neticelendireceğiz” dedi.

"YETKİ DEVAM EDİYOR"

Sergio Ramos transferi gerçekleşmeyince asbaşkanlık görevinden ayrılan Serhan Çetinsaya ile aralarında kırgınlık olmadığını vurgulayan Başkan Çebi, “Ramos ve Talisca’da kulübümüzün çıkarlarını ön planda tutarak süreci sonlandırdık. Bu süreçte çaba sarf eden yönetici kardeşimle bir kırgınlığımız yok” dedi. Çebi, Çetinsaya’nın birçok projede çalıştığını da belirterek, “Kendi sorumluluğunda olan icraatlarını bitirene kadar yetkinin onda olması gerektiğini söyledim. Bizim yaşadığımız aile içinde farklı düşüncelerden kaynaklı görüş ayrılığıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Çebi, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile yaşadığı sıkıntılarda özellikle sosyal medyada yalnız bırakıldığına vurgu yaptı. Çebi, “TFF hakkında bugün burada konuşulanlara katılıyorum fakat ben savaş verirken camiadan benim yanımda duran çok fazla kişiyi ne yazık ki görmedim. Özellikle sosyal medyadaki yersiz ve haksız linç girişimlerinde kulübünüzün ve başkanızın yanında olun” ifadelerini kullandı.

"20 YILDIR NEREDEYDİNİZ"

Olağanüstü kongre isteyen divan üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Başkan Ahmet Nur Çebi şu ifadeleri kullandı: “15 ay önce yapılan seçimde aday olmadınız. Buna saygı duyuyorum. Fakat hemen ardından 2 ay sonra düzenlenen toplantılarda muhalif davranmaya başladınız. Benim Beşiktaş taraftarı ile hiçbir sorunum yok. Fikret Orman’ın başkan olduğu dönemde bu salonda ‘Fikret Orman paralar nerede?’ diye bağıranlara müdahale etmeye çalıştığımızda, yardımcınız bize, ‘merak etme biz yaptırdık’ dedi. O gün onu yapanlar bugün neler yapmaz ki? 20 yıldır neredeydiniz? Sosyal medyada benim anneme, karıma, çocuğuma ve şahsıma küfür edilirken siz Beşiktaş başkanına yapılan bu saygısızlığa karşı durdunuz mu?”

Haberin Devamı

AYBABA: KİMSE TEŞEKKÜR ETMEDİ

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü ve kaptanlarından Samet Aybaba, Beykoz’da yapılması planlanan altyapı tesisleri için sarf ettiği çabaya karşılık, kulüpten hiç kimsenin kendisini aramadığını söyledi.

Aybaba, “Beykoz’da bulunan 21 dönümlük bir alanı gezdik. Burası için elimden geleni yapmaya çalıştım. Sonuç olarak Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı imza süreçleri de tamamlandı. Daha sonra kulübe kazandırıldı. Konuyla alakalı Beşiktaş’ı yönetenler beni bir kere aramadı. Teşekkür etmedi. Biz Beşiktaş olarak değerlerimize sahip çıkmalıyız” dedi. Başkan Çebi toplantıda yaptığı ikinci konuşmada Aybaba’ya çalışmaları için teşekkür etti.

Haberin Devamı

BORÇ 6 MİLYAR 696 MİLYON TL

Denetim Kurulu Üyesi Özgür Şentürk, 31 Mayıs tarihine kadar toplam borcun 6 milyar 696 milyon 974 bin TL olduğunu açıkladı. Beşiktaş’ın mart ayında açıklanan borcu 5 milyar 752 milyon 843 bin 261 liraydı.

Başkan Ahmet Nur Çebi mali açıdan pozitif işler yaptıklarını belirterek borcun 6 milyar seviyesinde olduğunu savundu. Çebi, “Borç bana göre 6 milyar TL. Geldiğimizde 440 milyon euro olan borç bugün 12 milyar TL olması gerekirken bunu pozitif yönetip, 6 milyar TL’de tutmayı başardık. 6,9 milyar lira olarak açıklanan borcun içinde yaklaşık 400 milyonu vergi anlamında kayda geçirilmiştir. Ayrıca alacakları ve kasamızdaki çeklerle bu borcun 6 milyar olduğunu görmeniz mümkündür. Ortada iyi bir yönetim var” diye konuştu.

Yazarlar