Voleybol Alexa Gray'dan Isabelle Haak itirafı! Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

Alexa Gray'dan Isabelle Haak itirafı! Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

26.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı Dynavit'in yeni transferi Alexa Gray suskunluğunu bozdu. Kanadalı oyuncu, Eczacıbaşı Dynavit'e transfer sürecini anlattı. Alexa Gray, Isabelle Haak hakkında da çarpıcı bir itirafta bulundu.

Alexa Graydan Isabelle Haak itirafı Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

Eczacıbaşı Dynavit'in yeni transferi Alexa Gray açıklamalarda bulundu. FIVB Voleybol Milletler Ligi'ni değerlendiren Alexa Gray, Shannon Winzer'la ilgili soruyu cevapladı. Eczacıbaşı Dynavit'e transfer süreci hakkında konuşan Alexa Gray, eski takım arkadaşı Isabelle Haak'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

4Bir4Bir'e konuşan Alexa Gray dikkat çeken ifadeler kullandı. "Kanada Milli Takımı'nda hedefleriniz nedir" sorusuna yıldız voleybolcu şu cevabı verdi:

"Bence bu yaz her şeyden önce hedefimiz VNL'de kalabilmek. Ve bununla birlikte umuyorum ki daha fazla puan kazanarak sıralamada yükselmek. Böylece olimpiyatlara gidebilmek için daha iyi bir şansımız olur. Ama biz daha çok maç maç gidiyoruz. Muhtemelen diğer takımlarda da böyledir. Biz sadece turnuva boyunca her topumuzu geliştirmeye çalışıyoruz ve umuyorum ki VNL'in son haftasında en iyi performansımıza ulaşacağız."

Alexa Graydan Isabelle Haak itirafı Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

Kanada Milli Takımı'nın gelişimine dair konuşan Alexa Gray, "Sırf benim ilk senemden beri bile ne kadar ilerlediğimizi görmek heyecan verici. Bence iyi genç yeteneklerimiz var. Kanada'da genç yaşlarda bile antrenmanlara ve becerilerimizi geliştirmeye biraz daha fazla çaba gösteriyoruz. Bu çaba kendisini kolejden çıkan yeteneklerde belli ediyor. Bu yüzden dünyadaki daha üst düzey takımlarla rekabet ettiğimizi görmek gerçekten heyecan verici" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

"BİR İLHAM KAYNAĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

FIVB Voleybol Milletler Ligi'ndeki tek kadın antrenörün Shannon Winzer olduğunun hatırlatılması üzerine Alexa Gray, "Bence o bu sektördeki kadınlar için iyi bir örnek. Dediğiniz gibi profesyonel ve milli takım seviyesinde çok fazla kadın antrenör yok. Bu yüzden onun bir ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum. Programı olabildiğince başarılı yapabilmek için diğer herhangi bir antrenörden daha çok savaşıyor. Buna tarih denir mi bilemiyorum ama ben de bu tarihin bir parçası olduğum için gururluyum" yorumunda bulundu.

Alexa Graydan Isabelle Haak itirafı Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

Finallerdeki performansının ardından MVP ödülüne layık görülmesiyle ilgili Kanadalı smaçör, "Takımıma oldukça güveniyordum. Oyuna girip yardım edebileceğim için çok heyecanlıydım. Pek oynama fırsatı bulamadığım iki ay boyunca her gün antrenmanlarda ve her maçın ardından kendime hazır olmamı ve ihtiyaçları olduğunda takımıma yardım etmemi söylüyordum. Skora katkıda bulunarak olabilir, sahaya biraz enerji getirerek olabilir, ne yapılması gerekiyorsa. Kendime sürekli bunu söylüyordum. Kendimi belki de delirtiyordum ama sanırım sonunda işe yaradı ve oyuna girdiğimde hazırdım" dedi.

Haberin Devamı

"BENCE TÜRKİYE İLE BAŞARILI OLACAKTIR"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yeni başantrenörü Daniele Santarelli ile ilgili gelen soruya Alexa Gray, "Dani'nin her şeyden önce harika bir insan ve harika bir antrenör olduğunu düşünüyorum. Onun oyuncularını duyduğunu düşünüyorum. Gerçekten her oyuncusunu, onların güçlü yanlarını anlamaya ve o yanların üstüne gitmeye çalışıyor. İyi antrenmanlar yaptırıyor. Ben her zaman antrenmana heyecanlı bir şekilde giderdim. Sıkıcı olmazdı ve gerçekten yüksek seviyedeydi. Bence Türkiye ile başarılı olacaktır" cevabını verdi.

Alexa Graydan Isabelle Haak itirafı Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

"ISABELLE HAAK İNANILMAZ BİR YETENEK"

Isabelle Haak'a Türkiye'de gösterilen ilgiye dair konuşan Alexa Gray, "Bence ben biraz şanslıydım çünkü geçen sezon Isabelle Haak ile oda arkadaşıydık. Yani onu çok iyi tanıdım. Isabelle Haak gerçekten de tanıştığım en nazik insanlardan biri. Bazı günler düşünüyordum; moral olarak düşüyordu, 4 gün üst üste oynuyordu, her maç 25'er sayı alıyordu ve her gün güler yüzle geliyordu zor bir durumun içinde olsa bile. Hep mutlu ve antrenman için heyecanlıydı. Açıkçası o inanılmaz bir yetenek ve voleybolda gerçekten çok iyi. Dürüst olmam gerekirse o tanıdığım en iyi insanlardan biri" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Eczacıbaşı Dynavit'e transfer süreci hakkında konuşan Alexa Gray, "6 sezondur İtalya'da oynuyorum. Yaşlanmıyorum ama yaşlılığa doğru gidiyorum bu yüzden yeni bir şey denemek istedim. Türkiye'de hiç oynamadım, sadece uğramıştım. Burada olduğum anlar da harika bir deneyimdi. Bu yüzden bunun harika bir fırsat olduğunu düşündüm. Buraya gelip gerçekten yüksek seviyede bir takımda, her yıl başarılı olan bir takımda oynama fırsatım için çok heyecanlıyım" dedi.

"Ferhat Akbaş ile birebir konuştunuz mu" sorusuna Alexa Gray, "İmza atmadan önce konuştum. Bana sadece takım ve benim için olan bazı hedefleri söyledi. Ben de kendime güvendim ve onlarla birlikte olmak için heyecanlıyım" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Alexa Graydan Isabelle Haak itirafı Daniele Santarelli sorusunu cevapladı

Eczacıbaşı Dynavit'te Hande Baladın, Irina Voronkova ve Martyna Czyrnianska ile gireceği forma rekabetine dair Alexa Gray, "Evet gerçekten heyecanlıyım. Geçtiğimiz sezonda da antrenmanlarda zorlu bir rekabet vardı. Bu benim manşetlerimin, bloklarımın ve ataklarımın daha iyileşmesini sağladı. Bence bu oyuncuları daha iyi olmaya itiyor ve bu meydan okumayı seviyorum. Hepsinin milli takımlarında ve kulüplerinde çok başarılı olduklarını biliyorum. İlk 6'da yer almayı umuyorum. Bunun için çalışacağım ve takımda yeni arkadaşlar edineceğim için heyecanlıyım. Rekabet ortamı her zaman iyidir" diye konuştu.

Eczacıbaşı Dynavit'in kupa hasretinin hatırlatılması sonrası Kanadalı oyuncu, "Uzun süredir bunu yapıyorum. Belki en üst seviyedeki takımlarda değildim ama çok çalışkan ve heyecanlıyım. Ayrıca oyunda tutkuluyum. Yani umuyorum ki beraber büyük şeyler yapabiliriz" yorumunda bulundu.

Kısa kısa sorular bölümünde "rehberindeki en ünlü kişi kim?" sorusuna Alexa Gray, "Bilmiyorum. Paola Egonu" cevabını verdi.

DEV TAKIMLARDA OYNADI

Kanada Milli Takımı'nın da önemli isimlerinden olan Alexa Gray daha önce dikkat çeken takımlarda forma giydi. Tecrübeli pasör çaprazı daha önce Calgary University, Brigham Young University, GS Caltex Seoul KIXX, Volley Severato, Epiu Pomi Casalmaggiore, Golden Tulip Volalto Caserta, Savino Del Bene Scandicci, Unet E-Work Busto Arsizio ve Imoco Volley Conegliano'da oynadı.