Fenerbahçe Alexander Djiku, L'Equipe'e anlattı: Taraftar kavga etmek için sahaya indi

Alexander Djiku, L'Equipe'e anlattı: Taraftar kavga etmek için sahaya indi

21.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında saha olayları damga vurmuştu. Sarı-lacivertli yıldız Alexander Djiku, L'Equipe'e açıklamalarda bulundu.

Alexander Djiku, LEquipee anlattı: Taraftar kavga etmek için sahaya indi

Fenerbahçe'nin yıldız ismi Alexander Djiku, Trabzonspor maçında yaşananlarla ilgili olarak Fransa'nın prestijli gazetesi L'Equipe'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DEN AYRILMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUN?'
"Trabzonspor maçındaki olayların ardından Türkiye'den ayrılmayı düşünüyor musun?"
"Yalnızca Türkiye’de yaşanmıyor böyle olaylar. Sporda çok fazla örneği var bunun. Taraftarlar futbolun sadece bir oyun olduğunu anlamalı."

Alexander Djiku, LEquipee anlattı: Taraftar kavga etmek için sahaya indi

TARAFTAR KAVGA ETMEK İÇİN SAHAYA GİRDİ
"Maç sonu biz galibiyeti kutlarken tek başına bir taraftar açık ve net olarak bizimle kavga etmek için sahaya girdi, zaten birkaç saniye sonra da iş çığırından çıktı."

"HAKEM MAÇI TATİL ETMELİYDİ"
"Kalecimize atılan bir yabancı madde sonrasında oyun 1-2 dakika durdu. Bence maç o esnada bitebilirdi ama hakem maçın bitmesine 10 dakika kala maçı yarıda bırakmak istemedi. Maç takvimimiz oldukça yoğun belki kısa sürede bu maç için yeni çözüm bulunamayacaktı. Ligde de Galatasaray ile şampiyonluk yarışındayız. Bütün bu faktörler yüzünden belki de maçı tamamlamamızı istedi ama maç sonu yaşananlar maalesef çok üzücü oldu. Trabzonspor iç sahada bizi mağlup ettiğinde -ki bu sezon ligde aldığımız tek mağlubiyet- maç sonu bizim stadımızda kutlama yaptılar ve herhangi bir sorun yaşanmadı. Her oyuncu her statta kutlama yapar, bu böyledir. Ancak, bir taraftar kendini kaybetti ve bu başka taraftarların da gelmesine sebep oldu ve sonra görüntülerdeki olaylar yaşandı maalesef."

Haberin Devamı

"Onları provoke etmek için ya da başka bir sebeple taraftarların önüne dahi gitmedik ama maalesef gördüğünüz olaylar yaşandı."

BİZ 8 FİNAL DİYORUZ
"Bu olaylar sonrası şampiyonluk yolunda kendinizi daha güçlü hissediyor musunuz?"
"Kesinlikle. Biz 8 final diyoruz. 8 maçı kazandığımız takdirde şampiyon olacağımızı biliyoruz. Futbola odaklanıp, taraftarımız için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

LİGDEN ÇEKİLME CEVABI
"Ligden çekilme konusunda bilgi sahibi değilim. Tek bildiğim başkanımız konuştu ve bir toplantı olacak önümüzdeki günlerde. Fenerbahçe’nin ligden çekileceğini dair bir haber okudum ama şu an net bir şey yok. Muhtemelen tüm bu konular konuşulacak o toplantıda konuşulacak."

Yazarlar